woonkamer top teaser

Woonkamer inrichten? Wij geven je 6 tips en de mooiste woonkamer inspiratie

Wil je je woonkamer opnieuw inrichten? Met onze woonkamer ideeën en inspiratie lukt dit in een handomdraai. Wij zetten onze beste tips én de leukste woontrends voor je op een rijtje.

Handige tips als je je woonkamer gaat inrichten

Vind je het lastig om je woonkamer opnieuw in te richten? Of wil je de make-over als een pro aanpakken? Gebruik dan de volgende tips.

Tip 1: Meet de ruimte

Begin altijd met het opmeten van de woonkamer. Bepaal hoeveel ruimte je hebt, welke meubels je waar wilt plaatsen en waar je eventueel ruimte overhoudt voor een nieuw meubelstuk.

Tip 2: Maak een kleurenpalet

Maak een kleurenpalet en gebruik deze als leidraad tijdens het shoppen. Kies bijvoorbeeld voor één hippe kleur of print die je laat terugkomen op de muur, de accessoires en de wanddecoratie in de woonkamer.

Tip 3: Kies welke vloer je graag wilt

Is je woonkamer toe aan een nieuwe vloer? Dan is dit het moment om iets compleet anders te kiezen. Let niet alleen op het design, maar ook op de eigenschappen van de vloer. Zo is het – zeker als je kids of huisdieren hebt – fijn als een vloer makkelijk schoon te houden is.

Tip 4: Kies voor een neutrale basis

Om zo lang mogelijk te genieten van je woonkamerinrichting is het een aanrader om de basis neutraal te houden. Koop grote meubelstukken (zoals een bank en kast) in een neutrale kleur en fleur alles op met hippe en/of kleurrijke woonaccessoires.

Tip 5: Kies een statement piece

Denk hierbij aan een opvallend meubelstuk, kunstwerk of een lamp. Deze eyecatcher geeft je woonkamer een persoonlijke en hippe touch (en is makkelijk te vervangen als je toe bent aan een nieuwe look).

Tip 6: Speel met patronen

Door te spelen met patronen geef je je interieur een moderne touch. Gebruik bijvoorbeeld drukke patronen en gebolde stoffen om een opvallende sfeer te creëren.

Bonustips

Voor een unieke woonkamer.

Voeg de natuur toe

Natuurlijke en duurzame details zijn hip. Voeg aan je interieur daarom meubelstukken van natuurlijke materialen toe of plaats meerdere planten in je woonkamer. Planten staan gezellig en hebben diverse positieve eigenschappen!

Personaliseer

Je woonkamer is de plek waar je je echt thuis wilt voelen. Personaliseer je interieur daarom met unieke items zoals foto’s, familie-erfstukken en verzameldecoratie. Creëer een mooie galerijmuur of presenteer alles op planken of in een vitrinekast.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help