Top Teaser Lite - Inspiratie - 17 - SS23 - Een nieuwe eettafel kiezen? Hier let je op

Een nieuwe eettafel kiezen? Hier let je op

De eettafel is dé verzamelplek van je woning. Samen van maaltijden genieten, spelletjes spelen of huiswerk maken: het gebeurt hier allemaal. Ga je een nieuwe eettafel kiezen? Dan wil je wel dat deze perfect aansluit op jouw wensen en woning. Daarom geven wij je een paar tips, van het vinden van de perfecte maat tot de juiste vorm.

1. Maat

De maat van een eettafel bepaalt hoeveel mensen er maximaal aan deze tafel terechtkunnen. Bij iedere maat hoort een bepaald aantal stoelen. Dit geldt voor zowel lengte als omtrek:

  • 80 cm: twee tot vier personen
  • 120 cm: vier tot zes personen
  • 160 cm: zes tot acht personen
  • 200 cm: acht tot tien personen
1. Maat

2. Vorm

Van rechthoekig tot ovaal: eettafels komen in uiteenlopende vormen. Rechthoekige tafels zijn praktisch, met genoeg ruimte voor al je gasten. Ronde tafels zijn juist ideaal voor kleinere woningen. Een vierkante tafel is ook fijn in kleine ruimtes, maar je hebt minder speling met de zitplekken.

3. Uitstraling

Waar de ene tafel stoere industriële elementen heeft, geniet je bij andere eettafels juist van een zachte Scandinavische uitstraling. Denk ook aan de kleur van je tafel. Houd je van modern? Dan zijn zwart of grijs misschien leuke kleuren. Houttinten ogen juist knus en warm. Een kleurrijke eettafel hoort natuurlijk ook bij de opties.

4. Extra functies

Sommige eettafels zijn uitgerust met een paar fijne extra's. Wat dacht je van een verstopte lade waar je kleine spullen op kunt bergen? Of een uitklapbare eettafel die je helemaal aanpast aan je gezelschap?

5. Materiaal

Ga je een eettafel kiezen? Dan zijn er verschillende materialen om te overwegen:

  • Hout heeft een warme en knusse uitstraling. Let er wel op dat het hout geïmpregneerd of gelakt is om vlekken te voorkomen.
  • Metaal heeft een stoere, industriële uitstraling. Makkelijk schoon te maken, maar minder comfortabel.
  • Steen heeft een rustieke uitstraling. Makkelijk schoon te maken maar wel erg zwaar.
  • Kunststof kan iedere denkbare uitstraling hebben, dus ook hout of steen. Niet zwaar en makkelijk schoon te maken.

Welke stoelen passen bij mijn jouw nieuwe eettafel?

Heb je al eetkamerstoelen die je graag wilt houden? Let dan ook op de hoogte van de eettafel. Niet alle stoelen hebben dezelfde hoogte en kunnen dus niet zomaar onder iedere tafel schuiven. Wil je nog stoelen kopen? Kijk dan goed of ze bij de eettafel passen.

Aan tafel!

Er komt heel wat kijken bij het uitzoeken van een eettafel. Denk niet alleen na over de vorm en kleur, maar ook over de lengte en het materiaal. Dit heeft allemaal invloed op het gebruiksgemak van de eettafel. Er zijn ook nog eettafels met fijne extra functionaliteiten, zodat je er nog meer plezier uit haalt. Heb je eenmaal de perfecte eettafel gevonden? Dan is het tijd om van de lekkerste maaltijden te genieten met familie en vrienden. Smakelijk!

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.