Servies

Tijd voor een nieuw servies? De leukste trends

Werd vroeger alleen bij bijzondere gelegenheden het meest speciale serviesgoed uit de kast gehaald, tegenwoordig vinden we een gezellig gedekte tafel belangrijker dan ooit. En zeg nu zelf, het leven is al zo gehaast. Gezinnen leven vaak langs elkaar heen en er wordt steeds meer bewust tijd vrijgemaakt voor bezoek van vrienden, in plaats van de spontane bezoekjes. Daarom wil je meer gezelligheid aan tafel met serviesgoed dat past bij de trends van nu. Je leest hier alles over de nieuwste trends voor het mooiste serviesgoed.

Waar bestaat een gemiddeld servies uit?

Nu kun je ervoor kiezen om zelf je serviesgoed samen te stellen voor een leuke mix aan stijlen, kleuren en materialen. Wil je liever alles op elkaar afgestemd hebben, dan kun je er ook voor kiezen om een complete serviesset te kopen. Overigens bevatten serviessets ook niet altijd enkel identieke stijlen serviesgoed. Een goed voorbeeld is het HKliving servies, waarbij je ook sets koopt met verschillende kleuren voor een speels effect. Serviessets bestaan doorgaans uit borden, dinerborden, ontbijtborden, diepe borden of kommen, serveerschalen, gebaksbordjes, kopjes (meestal met schoteltjes) en mokken. Let goed op, want het aantal delen per set verschilt. Zo koop je sets voor bijvoorbeeld vier personen, maar ook voor acht personen.

Welke leuke stijlen zijn er?

Serviesgoed is in basic uitstralingen verkrijgbaar, passend bij iedere stijl en elk seizoen. Wil je graag opvallend serviesgoed dat past bij de actuele trends, dan kies je voor de stijlen van nu. Momenteel trendy servies: servies dat past bij de natuurlijke uitstraling, retrostijl en het zogeheten hotel chic met een warme en luxe uitstraling.

Diverse materialen om uit te kiezen

Natuurlijke materialen, zoals een aardewerk servies, met organische vormen voor serviesgoed is dé trend van nu. HKliving kopjes en borden zijn hiervan een goed voorbeeld. De handgemaakte afwerking geeft ieder onderdeel een unieke uitstraling. De meeste bordjes zijn bijvoorbeeld niet perfect rond en dat past dan ook precies bij de filosofie van HKliving. Imperfectie mag en zorgt voor een uniek karakter. Andere merken waarvan je serviesgoed koopt die passen bij de trends van nu zijn Wehkamp Home en vtwonen.

Trendy kleuren om je tafel mee op te fleuren

Op het gebied van kleuren voor je serviesgoed is er geen specifieke kleur die er echt als trendkleur uitspringt. Een kleur die absoluut niet kan wanneer je op zoek bent naar trendy serviesgoed is wit. Wit is te standaard en past dan ook zeker niet bij de trends van nu. Zwart servies behoort overigens wel bij de huidige trends. Je kunt voor een specifieke kleur kiezen en in die kleur je serviesgoed samenstellen. Ook is het heel leuk om verschillende kleuren en vormen serviesgoed samen te gebruiken. Wanneer je naar het aanbod van de verschillende merken kijkt, zie je dan ook dat deze merken binnen een bepaalde lijn al verschillende uitvoeringen aanbieden.

Meer inspiratie?

Met deze tips maak jij van je gedekte tafel een feestje. Eet smakelijk!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.