Top Teaser Lite - Inspiratie - AW23 - Sinterklaas - De leukste ideeën voor Sinterklaas surprises

Zo maak je een originele Sinterklaas surprise

Het is alweer bijna december. En dat betekent maar één ding: tijd voor Sinterklaasavond voorbereidingen. Of je nu Sinterklaas viert met de familie of een groep vrienden, surprises vindt vrijwel iedereen leuk. Dus gooi alle loodjes in een hoge hoed (of voer ze digitaal in) en ontdek voor wie jij een surprise gaat maken. Inspiratie nodig? Wij geven je tips.

Wat is een Sinterklaas surprise?

Een Sinterklaas surprise is een cadeau in een originele verpakking. Denk aan een dier van papier-maché of een huis gemaakt van karton. Surprises zijn er in alle vormen en maten en zijn bedoeld om het extra leuk (of moeilijk) te maken om een cadeautje in te pakken. Maak het extra persoonlijk door een surprise te maken die past bij iemands hobby of interesses. Ben je niet zo handig? Maak het dan niet te moeilijk. Ook een simpelere surprise valt in de smaak als je er aandacht en liefde aan besteedt.

Hoe maak je een Sinterklaas surprise?

Een surprise begint met een (origineel) idee. Bedenk een surprise die goed past bij de ontvanger of ga juist voor een ontwerp die eigenlijk iedereen leuk vindt, zoals een stoomboot of een schoorsteen. Maak een surprise niet te ingewikkeld als je weinig tijd hebt of niet zo handig bent. Met een kartonnen doos of papier-maché kom je vaak al een heel eind! Mocht je wel handig zijn, dan maak je een persoonlijke surprise van bijvoorbeeld hout. Denk goed na over je ontwerp en haal alle materialen in huis. In onze webshop vind je knutselspullen en andere must-haves zoals verf en glitters om je surprise mooi mee af te werken.

Wat is een Sinterklaas surprise?

Tips voor de beste Sinterklaas surprises

De leukste Sinterklaas surprise is een surprise die écht bij iemand past. Geef die lollige oom bijvoorbeeld een surprise waarin hij moet graaien naar het cadeautje. De surprise vul je met slijm of een ander materiaal dat vies aanvoelt. In de surprise verstop je een nepspin of -slang om het griezelige effect compleet te maken. Je tante maak je blij met een surprise van een grote kartonnen parfumfles, gevuld met een echt geurtje. Andere grappige surprises zijn het paard van Sinterklaas, een Nintendo of computer (voor de gameliefhebbers), een koffiezetapparaat (voor de mensen die verslaafd zijn aan hun kopje koffie) of een sportveld (voor de favoriete sport van de ontvanger).

Surprise inspiratie

Weet je even niet wat voor surprise je kunt maken? Deze ideeën helpen je op weg:

  1. Weet je iemands favoriete gerecht? Maak het na en doe het cadeau erin. Succes gegarandeerd.
  2. Voor de sporthelden: maak een award of medaille. Zo voelt het direct alsof de ontvanger gewonnen heeft.
  3. Voor de autoliefhebbers maak je met wat karton het favoriete automerk na. Je kunt het simpel houden met alleen het logo, of pak uit met een hele auto.
  4. Houdt iemand van make-up? Maak een levensgrote lippenstift of blush na.
  5. Het favoriete dier namaken doe je gemakkelijk met papier-maché. Denk maar aan de piñata.
  6. Heb je het lootje van een snoeperd getrokken? Maak een enorme taart van kartonnen dozen. Perfect voor als je last-minute iets wil maken.

Cadeautjes voor in de surprise

Een leuk surprise cadeau is over het algemeen niet al te groot. Het moet namelijk wel in de surprise passen, en eventueel in de schoen. Qua bedrag spreek je van tevoren met je gezelschap een budget af. Zo krijgt iedereen een surprise van ongeveer dezelfde waarde. Leuke (kleine) cadeautjes die in een surprise passen, zijn onder andere een lippenstift, nagellak, geurtje, aftershave, geurkaars, kleine gadget of een lekkere delicatesse. Voor de kids stop je speelgoed of iets lekkers in de surprise. Geef bij voorkeur niet iets dat breekbaar is. Je wilt niet dat dit tijdens het openmaken van de surprise kapot gaat.

Sinterklaas en knutselen

Sinterklaas en knutselen gaat prima samen. Ook als je geen surprises maakt, bijvoorbeeld omdat de kids nog te klein zijn, kun je rond Sinterklaas lekker veel fröbelen. Maak bijvoorbeeld een mooie tekening voor Sinterklaas om in de schoen te stoppen. Ook kun je het huis versieren met een zelfgemaakte Sinterklaas, Pieten en het paard. Verder kun je het zo uitgebreid maken als je maar wilt. Maak bijvoorbeeld een aantal huizen waar Sinterklaas over rijdt met zijn paard of maak de complete stoomboot na, uiteraard gevuld met cadeautjes. In onze collectie vind je alle must-haves om direct aan de slag te gaan. Wij wensen je alvast veel plezier!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Feestelijke fashion
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help