Pasen brunch

De paastafel dekken: tips voor een stijlvolle paasbrunch

Ben je klaar voor een gezellige paasbrunch met de hele familie? Het eten is natuurlijk de ster van de show, maar het oog wil ook wat. Met leuke accessoires, servies en bestek creëer je een sfeervolle paastafel om met zijn allen van een heerlijke brunch te genieten. Wij helpen je om je tafel mooi te dekken met Pasen.

Kies voor kleur

Pasen wordt ook wel gezien als een echt lentefeest, dus dit is het moment om met kleur te spelen. Kies voor zachte kleuren die echt bij dit seizoen passen. Zo zijn blauw, groen en roze trendy tinten voor deze tijd van het jaar. Mix en match met deze kleuren of kies voor één hoofdkleur die in verschillende tinten terugkomt. Wil je zeker weten dat je paastafel niet te bont wordt? Kies dan voor een strak wit tafelkleed en decoreer de rest van de tafel met kleurrijke details.

Decoreer met bloemen

Een gedekte paastafel is eigenlijk niet compleet zonder bloemen. Je kunt deze fleurige details op verschillende manieren terug laten komen. Pluk samen met de kinderen wat bloemen in de tuin en zet deze in individuele vaasjes voor een elegante touch. Je kunt natuurlijk ook een groot paasboeket bestellen en dit als pronkstuk gebruiken. Wil je helemaal uitpakken? Koop dan echte lentebloemen en leg bij iedereen een bloem op het servet.

Creëer lagen met servies

Een mooie tafel dekken doe je door lagen te creëren. Gebruik daarvoor verschillende soorten servies, van kleine gebaksbordjes tot grote dinerborden. Stapel de borden op elkaar om de tafel er net wat interessanter uit te laten zien. Denk wel na over de functie. Wat ga je serveren tijdens de brunch en welk servies past daarbij? Je creëert ook een speelsere paastafel door af te wisselen met grote schalen, kleine kommetjes en stijlvolle serveerplanken.

Denk aan de etiquette

De tafel dekken met bestek spreekt voor zich, maar hoe je dat doet is niet zo vanzelfsprekend. Kies ervoor om de tafel te dekken met de etiquette in je achterhoofd. Leg niet alleen een mes en vork neer, maar geef je gasten het juiste bestek voor ieder onderdeel van de brunch. Leg bijvoorbeeld een kleine saladevork neer en vergeet de lepels voor de soep of het dessert niet. Het voordeel van de etiquette volgen is dat je paastafel er meteen feestelijker uitziet met al die verschillende soorten bestek.

Vergeet de accessoires niet

Het zijn de accessoires waarmee je de puntjes op de i zet. Ga je samen met de kinderen van een brunch genieten? Dan mag de paashaas niet ontbreken. Zet kleine beeldjes op tafel of versier samen een paastak die op tafel komt te staan. Je kunt ook voor sfeervolle accessoires als kaarsen kiezen. Zet een paar mooie kandelaars neer en zorg meteen voor een gezellige sfeer aan tafel.

Meer inspiratie?

Alles om je tafel te dekken met Pasen

De paastafel dekken is de perfecte manier om voor een uitnodigende sfeer te zorgen tijdens het paasfeest. Kleine details zoals de tafel dekken met glazen met een paasmotief of de tafel dekken met bestek voor iedere gang zorgen al voor een groot verschil. Tel daar de juiste accessoires bij op en je kunt een feestelijke paasbrunch organiseren.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.