Buiten eten

Buiten eten: wat heb je allemaal nodig?

Je weet dat het hartje zomer is wanneer je je ramen ’s avonds openzet en de BBQ-geur je tegemoetkomt. Je buren zijn lekker buiten aan het smullen en bij jou begint het ook te kriebelen. Tijd om de tuinstoelen uit de schuur te halen en boodschappen te doen. Wat heb je nodig om optimaal te genieten van jouw diner buiten?

De BBQ

Je kunt eerst koken en vervolgens buiten gaan zitten, maar om het zomerse gevoel compleet te maken, heb je eigenlijk een barbecue nodig. Bovendien geeft dit product je de vrijheid om niet enkel te eten in je tuin, maar bijvoorbeeld ook op een picknickplaats. Wat voor type BBQ heb je nodig? Een elektrisch apparaat is gemakkelijk aan te zetten, maar je hebt wel altijd een stroomvoorziening nodig. BBQ’en op kooltjes is authentiek en biedt een lekker rokerig smaakje. Wel kost het meer tijd om de barbecue aan te zetten. Ben je van plan om vaak in je tuin te eten? Dan is een buitenkeuken BBQ waarschijnlijk hetgeen waar je naar op zoek bent. Hierop bereid je de heerlijkste maaltijden.

Buiten servies

Laat je je goede servies liever in de kast staan? Buitenservies biedt de oplossing. Vroeger werd er veel gebruikgemaakt van plastic wegwerpbordjes en bestek, maar met het oog op het milieu is het beter om voor een duurzame oplossing te gaan. Denk bijvoorbeeld aan bamboe servies. Het is zeer licht en veel beter voor het milieu. Daarnaast zijn er leuke hervulbare bamboe koffiebekers te koop. Onmisbaar voor elke maaltijd buiten! Waarschijnlijk zul je niet veel bestek gebruiken tijdens je etentje, maar het is toch handig om het broodnodige mee te nemen. Een scherp mesje en een snijplankje maken het zeker makkelijker om het stokbrood te snijden. Daarnaast zijn voldoende vorkjes nodig als je salade serveert.

De tuin gezellig maken met woonaccessoires

Maak je tuin een extra fijne plek om lekker te ontspannen en te eten. Zet dus de puntjes op de i met wat woonaccessoires zoals buitenkleden, kaarsen, plaids en sierkussens. Let wel even op wat je wel en niet kunt gebruiken voor buiten. Sommige items zul je weer mee naar binnen moeten nemen. Mooie bloempotten en andere buitendecoratie kun je gelukkig het hele jaar laten staan.

In een park of op het strand buiten eten: dit neem je ook mee

Plaids, kleedjes en kussens

Lekker in het park BBQ'en? Neem dan een lekkere plaid mee voor op het gras. Kies er een met een plastic onderkant, zodat je niet alsnog natte billen krijgt. En een fijn dekentje voor de late zomeruren is ook altijd fijn, net als een kussentje om op te chillen. Check wel even waar in het park barbecuen toegestaan is.

Koelbox

Neem een koelbox mee wanneer je buiten de deur gaat eten. Zo blijven je drankjes lekker koud.

Kurkentrekker

Vergeet de kurkentrekker niet! Zo'n kleine accessoire, maar dit wordt zo vaak vergeten. Nooit meer onhandig met messen of vorken proberen de kurk uit de wijnfles te halen.

Zonnebrand en muggenspray

Verbranden willen we natuurlijk niet. Neem dus een goede zonnebrand mee, met minimaal spf 20. En voor als je 's avonds nog lekker buiten wilt zitten, dan is een muggenspray ook heel fijn. Zo krijgen ze geen kans!

Spelletjes

Uitgepraat? Ga een spelletje doen! Neem een leuk bordspel of kaartspel mee, of simpelweg een voetbal of frisbee. Zo vermaak je je uren.

Servetjes

Je kunt natuurlijk je handen afvegen aan het gras, maar daar worden je handen niet direct schoner van. Neem een paar servetjes mee. Handig voor als je de spareribs of hamburger lekker met je handen eet. Of voor wanneer je een drankje knoeit.

Vuilniszakken

In het park of op het strand laten we natuurlijk geen troep achter. Gooi een vuilniszak in je tas en gebruik die om alle etensresten, plastic bordjes en bekers, blikjes en servetten mee op te ruimen. Er is altijd wel een prullenbak in de buurt. De natuur zal je dankbaar zijn.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Tot 40% korting

Categorieën

Mijn account
Help