Top Teaser Lite - Content Page - Inspiratie - Fashion - 16 - SS23 - Ben jij een zilver, rose of goud type?

Welke kleur sieraden past bij mij? Ontdek het met deze tips.

Zilver, goud of rosé? Sieraden komen in verschillende tinten, maar welke kleur sieraden past bij mij? Wij maken de keuze wat makkelijker. Ontdek hoe je de ondertoon van je huid bepaalt en welke kleur daar weer bij past.

Hoe bepaal je je ondertoon?

Er zijn twee soorten ondertonen: warm en koel. Weet je niet wat de ondertoon van je huid is? Hier zijn vijf manieren om dat te achterhalen.

1. De kleur van je aderen

Kijk eens goed naar de kleur van je aderen. Ogen ze blauw? Dan is de kans groot dat je een koele ondertoon hebt. Bij groene aderen heb je waarschijnlijk een warme ondertoon.

2. Je huid onder de zon

Krijg je een prachtige gebruinde huid na een dag in de zon? Dan ben je een warm type. Koele types hebben juist een huid die snel rood wordt. Word je altijd eerst rood voordat je bruin wordt? Dan ben je ook een koel type.

Het is hoe dan ook altijd belangrijk om je huid goed te beschermen wanneer je veel tijd in de zon doorbrengt. Het maakt niet uit of je een warm of koel type bent, een goede zonnebrandcrème kan helpen om schade aan je huid te voorkomen.

Hoe bepaal je je ondertoon?

3. De kleur van je haren en ogen

Je haren en ogen verklappen veel over de ondertoon van je huid. Koele types hebben meestal blauwe of groene ogen met een rode, zwarte, donkerbruine of asblonde haartint. Bij een warme ondertoon zijn bruine ogen en een gouden of koperen haartint juist gebruikelijk.

4. De folietest

Twijfel je nog steeds of goud of zilver het beste bij je past? Doe dan een folietest. Pak een stuk zilver- en goudfolie en ga voor de spiegel staan. Leeft je gezicht het meeste op wanneer je goud of zilver naast je huid houdt?

5. Check je garderobe

Je kleding vertelt je veel over jouw ondertoon. Vind je kleuren, zoals rood, geel, oranje of bruin je mooi staan? Dan ben je waarschijnlijk een warm type. Vind je blauw, roze, groen of paars juist het mooiste staan? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon.

Koele ondertoon: het zilvertype

Met een koele ondertoon staat zilver jou het allermooiste. Je straalt met een zilveren ketting of draagt het liefste een collectie zilveren ringen. Combineer deze sieraden met kleding in koele kleuren en je ziet er iedere dag chic en verfijnd uit.

Warme ondertoon: het goudtype

Heb je een warme ondertoon? Dan is goud dé kleur voor jou. Van gouden oorbellen tot armbanden: pak uit met deze klassieke kleur. Dat hoeft natuurlijk niet meteen massief goud te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van geelgoud? Net wat betaalbaarder, maar even mooi.

Gemixte ondertoon: het rosétype

Komt er uit ieder testje een andere uitslag? Dan ben je waarschijnlijk een gemixt type. Wissel gerust af tussen goud en zilver. Roségoud is de perfecte middenweg tussen deze twee tinten, dus overweeg ook sieraden in deze kleur.

Tijd om je collectie te starten

Je weet nu welke kleur sieraden bij je past. Dat betekent dat het tijd is om te shoppen. Ga je jezelf trakteren op een nieuwe ring of koop je wat oorbellen voor een speciale gelegenheid?

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.