Strijkplanken

Strijken is handig, maar zonder strijkplank wordt het nog een lastig karwei. Wij hebben een ruim aanbod strijkplanken in allerlei prijsklassen voor je, waardoor je altijd een strijkplank vindt die aan jouw wensen voldoet. Bekijk al onze strijktafels online en bestel vandaag nog. Dan strijk jij de volgende keer al op je nieuwe plank!

27 resultaten
aanbevolen

27 resultaten

Strijkplanken

Als je gaat strijken, dan doe je dat op een strijkplank. Deze plank is ongeveer 1,5 meter lang en je kunt hem in hoogte verstellen. De strijkplanken die wij in ons assortiment hebben, zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen sterke punten. Het doek dat op strijkplanken wordt gebruikt heet een tijk. Sommige varianten reflecteren de warmte die uit het strijkijzer komt, zodat de textiel die je behandelt nog beter uit de verf komt. Bij de Philips Easy8 GC240/05 strijktafel bestaat de bovenste laag van de hoes uit katoen, de tweede laag uit schuim en de derde laag uit vilt. Het strijkoppervlak zelf is van geperforeerd metaal. Dankzij het ShouderWing-systeem kun je shirts strijken zonder dat je ze hoeft te verplaatsen. Dat scheelt je dus heel wat tijd en moeite. Aan veiligheid wordt ook volop gedacht, want dit model heeft een kinder- en transportbeveiliging.

Strijkplanken zorgen ook voor veiligheid

Zoals je weet kan strijken gevaarlijke situaties opleveren. Je werkt immers met een gloeiend heet apparaat, waar ook nog stoom uit kan komen. Het ontwerp van veel strijkplanken draagt bij aan het verantwoord omgaan met de hitte. Het metalen rekje dat aan het einde van de plank is gemaakt, is hier speciaal voor bedoeld. Er is zelfs een naam voor: een treefje. Hier kun je jouw strijkijzer neerzetten als je hem niet gebruikt, wat voorkomt dat je per ongeluk gaten brandt in kleding of hoezen van strijkplanken. Op het treefje kun je ook het apparaat laten afkoelen wanneer je klaar bent. Bekijk de diverse strijkplanken van topmerken als Philips en Brabantia die wij voor je hebben!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.