POP top teaser image

Mexx eau de toilette

6 Resultaten
Aanbevolen

6 Resultaten

Mexx

Mexx is een Nederlands modemerk dat is ontstaan in 1986. De oprichter van het merk is Rattan Chadha. Hij is opgegroeid in New Delhi als jongste zoon in een welgesteld gezin. Hij kwam met 1000 gulden naar Nederland om hier aan de slag te gaan. Na enige tijd was zijn geld op en besloot hij om kleding te verkopen vanaf de achterbank van zijn auto. Enige tijd later besloot hij twee kledingmerken op te richten, Moustache voor mannen en Emmanuelle voor vrouwen. Promotie van twee merken was vrij duur, daarom ontstond het idee om de merken samen te voegen.

In 1986 werden beide merken samengevoegd in een merk dat de naam Mexx kreeg. Deze naam kwam als volgt tot stand: M van Moustache, E van Emmanuelle en XX als afkorting van ‘kiss kiss’. De afkorting XX kwam van een reclamecampagne met de titel ‘Everything should be XX’ uit 1986. Het XX-symbool staat voor positief en eigentijds denken en de XX-stijl werd doorgetrokken in winkels en advertenties.

Geuren

In relatief korte tijd werd Mexx een internationaal topmerk in vrouwen-, mannen-, en kinderkleding. Daarnaast werden er vanaf het einde van de jaren 90 ook geuren ontworpen. Mexx staat voor moderne en frisse collecties, dit wordt ook duidelijk in de geuren. De eerste geur van Mexx was het frisse en dynamische mannenparfum Mexx Man, dat in 1997 op de markt werd gebracht. Mexx Man is erg pittig en extreem mannelijk wat overwegend volwassen klanten aanspreekt. Dit is vergelijkbaar met de eerste vrouwengeur, Mexx Woman. Deze geur is zeer vrouwelijk en intensief waardoor het vooral populair is onder vrouwen van middelbare leeftijd. Met Fresh Woman en Fresh Man spreekt Mexx jongere en sportieve klanten aan.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Fashion Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help