POP top teaser image

Bruine eetkamerstoelen

78 Resultaten
Aanbevolen

78 Resultaten

Bruine eetkamerstoelen voor een warme sfeer

Ben je op zoek naar comfortabele eetkamerstoelen in het bruin? Wij bieden je de mooiste aan. In ons assortiment vind je stoelen van je favoriete merk en van je favoriete materialen, zoals een bruin leren eetkamerstoel of bruine stoffen eetkamerstoelen. Voor iedere interieurstijl en voor ieder budget zijn de perfecte eetkamerstoelen in het bruin te vinden.

Welke stoel past bij mijn eettafel

Heb je al een eettafel? Dan is het belangrijk dat je een stoel kiest die onder je eettafel past. Hier moet je vooral op letten als je bruine eetkamerstoelen met armleuning kiest. Tussen de onderkant van de tafel en de stoelzitting moet ongeveer 20 centimeter zitten, zodat je genoeg beenruimte hebt en een gemakkelijke houding kunt aannemen. Zorg er ook voor dat je voor iedere stoel minimaal 70 centimeter rekent aan het tafelblad, ook als de stoel smaller is. Op deze manier gun je iedereen die aan tafel aanzit voldoende ruimte.

Stoel met of zonder armleuning?

Tegenwoordig zijn er vrij veel bruine eetkamerstoelen met een armleuning. Zoals gezegd, is het in dit geval belangrijk dat de armleuning ook onder de tafel past, zodat je de stoel kunt aanschuiven. Een stoel met armleuning neemt in de regel meer ruimte in, maar zit ook gemakkelijker. Als je veel tijd aan de eettafel besteedt, zijn stoelen met armleuningen vaak de beste keus.

Welke tint bruin kies je?

Je weet dat je een bruine eetkamerstoel wilt, maar er zijn veel bruintinten die ieder zo hun eigen uitstraling hebben. Een eetkamerstoel in roestbruin staat prachtig in botanische of industriële interieurs, terwijl lichtbruin het weer goed doet in een woning die in een Scandinavische stijl is ingericht. Kijk ook welke tint bruin het beste bij de rest van de kleuren in huis past. Heb je je eetkamer vrij neutraal ingericht? Dan is het ook leuk om voor bijvoorbeeld eetkamerstoelen in het roze of eetkamerstoelen in het groen te gaan!

Het materiaal van de zitting

Nog een belangrijke overweging is het materiaal van de zitting. Een eetkamerstoel van velvet in het bruin en bruine stoffen eetkamerstoelen staan ontzettend chic, maar ze zijn wel vrij gevoelig voor vlekken. Met kinderen in huis is dit dus misschien niet de allerbeste optie. Wellicht ga je dan liever voor een stoel van kunststof. Ook een bruin leren eetkamerstoel is een goede optie. Leer oogt luxueus, maar is eenvoudig schoon te houden. Ben je toch verliefd geworden op de eetkamerstoel met velvet in het bruin? Kies dan voor donkerbruine eetkamerstoelen, zodat vlekken minder zichtbaar zijn.

Kies voor een comfortabele stoel

Of je je oog nu hebt laten vallen op een eetkamerstoel in het roestbruin of op donkerbruine eetkamerstoelen, het belangrijkste is dat de stoel comfortabel zit. Hiervoor is het belangrijk dat je je rug tegen de rugleuning kunt plaatsen zonder dat de rand van de zitting je knieholtes afknelt. Je voeten moet je loodrecht onder je knieën kunnen plaatsen op de vloer. Als je op de eetkamerstoel deze houding kunt aannemen, zul je comfortabel zitten.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën