Literatuur

16196 Resultaten
Aanbevolen

16196 Resultaten

Literatuur boeken die je aan het denken zetten

Op zoek naar literatuur? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Hier vind je onder andere Nederlandse literatuur, historische literatuur en moderne literaire hoogstandjes.

Wat is literatuur?

Wat maakt literatuur nu literatuur? Waarom wordt de ene roman bestempeld als een literair boek en het andere als lectuur? Literatuur is een kunstvorm. Net zoals bij andere kunstvormen moet het literaire boek de aanschouwer of lezer intrigeren en aan het denken zetten. Dit is het hoofddoel. Meestal wordt er in een literair boek dan ook – direct of indirect – een vraag gesteld. Bijvoorbeeld naar de waarde van het leven. Het antwoord wordt echter niet voorgekauwd. Het doel is om de lezer over de vraag na te laten denken. Een literair boek kan vermakelijk zijn, maar dit is niet het hoofddoel. Bij lectuur is het vermaken van de lezer juist wel het hoofddoel. De lezer aan het denken zetten door de hoofdpersoon een les te laten leren, is slechts een secundair doel. Er zijn echter geen harde grenzen te stellen van wat wel of geen literatuur is. De definitie is constant in beweging, net zoals de definitie van kunst.

Uit welke literatuur boeken kun je kiezen?

Bij wehkamp hebben we een groot assortiment literaire boeken. Het genre is breed en er is dan ook volop keus voor iedere lezer. Zo vind je onder andere Nederlandse literatuur op deze pagina. Denk daarbij aan boeken van literaire schrijvers als Corina Bomann en Sander Aarts. Je hebt de keuze uit zowel historische als moderne literatuur, bekende en minder bekende boeken, non-fictie literatuur en literaire fictie.

Hoe kies je een goed literair boek?

Het beste literaire boek voor jou is vooral een kwestie van smaak en van de thema’s die je bezighouden. Wil je ergens meer over weten? Ben je geïnteresseerd in familiedilemma’s of carrièreperikelen? Wat wil je van het boek leren? Als je weet waar je naar op zoek bent, wordt het eenvoudiger literatuur te kiezen die toegevoegde waarde heeft voor jou. Heb je al eens eerder literatuur gelezen? Wie was de auteur? Als zijn of haar schrijfstijl prettig was en als het verhaal je echt aan het denken zette, dan is de kans groot dat andere boeken van dezelfde schrijver je ook bevallen. Overweeg je een boek te kopen van een auteur die je niet kent? Lees dan eerst reviews online.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Tot 40% korting

Categorieën