Topteaser winterbarbecue

Alles voor een geslaagde winterbarbecue

Veel mensen barbecueën alleen in de zomer als het lekker warm is, zonde! Wat dacht je van een winterbarbecue waarbij je met glaasje warme glühwein of chocomel met slagroom rond een vuurkorf zit, de tuin is aangekleed met warme dekentjes en tuinfakkels. Lees hier alles om een geslaagde winterbarbecue te organiseren.

Het belangrijkste ingrediënt van je winterbarbecue: een geschikte barbecue

Voor je winterbarbecue is het natuurlijk belangrijk om een goede barbecue te hebben. In de winter is het belangrijk om een barbecue te hebben met een deksel, zodat de warmte goed in de barbecue blijft met de koude buitentemperaturen. Een kamado barbecue is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een winterbarbecue.

Het belangrijkste ingrediënt van je winterbarbecue: een geschikte barbecue

Welke recepten bereid je op een winterbarbecue?

Wat ga je nou serveren op je winterbarbecue? Het is leuk om seizoensgebonden gerechten te serveren, en verder te kijken dan de gebruikelijke barbecue gerechten. Het winterbarbecue kookboek van Guido Schmelich staat boordevol inspiratie om je gasten omver te blazen met je winterbarbecue!

Welke recepten bereid je op een winterbarbecue?

winterbarbecue

  Blijf warm rondom de heater

  Als de temperaturen beneden het vriespunt dalen, is een heater een must om lekker warm te blijven tijdens je winterbarbecue. Kleed je lekker warm aan met je handschoenen, muts en sjaal en verzamel je rondom de heater. Hier ontstaan vaak de leukste gesprekken!

  Zorg voor voldoende (sfeer)verlichting

  In de winter is het natuurlijk vroeg donker, daarom is verlichting esstieel tijdens je winterbarbecue. Kies voor kaarsen en lantaarns op de tafel om een gezellige sfeer te creëeren. Maar hang daarnaast ook voldoende tuinverlichting op, je wil natuurlijk voldoende kunnen zijn tijdens het barbecuen. Niemand houdt van een verbrand stukje vlees, toch?

  winterbarbecue

   Meer inspiratie?

   Laat je verrassen

   Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.