Foodprocessors

Een foodprocessor kan eigenlijk alles: kloppen, hakken, snijden, mengen, kneden (kleinere hoeveelheden) en soms nog meer. Let op: bij de meeste foodprocessors ontvang je diverse extra accessoires. Wij bieden je een ruime collectie van topmerken als Kenwood, Magimix en Philips.

10 resultaten
nieuwste collectie

10 resultaten

Food processor kopen? Zo kies je de juiste

Wil je een food processor kopen? Er zijn veel soorten waar je uit kunt kiezen. Hoe kies je nu de juiste? Deze minigids helpt je om een foodprocessor te kiezen waar je veel plezier van zult hebben.

Wat is een foodprocessor?

Dit keukenapparaat is een blender, snijapparaat en mixer in een. Het hakt, snijdt of raspt ingrediënten voor je. Afhankelijk van het vermogen van de machine en de bijgeleverde of los gekochte opzetstukken kun je er ook dunne sapjes, smoothies en ijs mee maken. Daarnaast kun je eenvoudig ingrediënten pureren, waardoor je de heerlijkste sausjes op tafel zet. Tot slot zijn de krachtige foodprocessors geschikt om deeg mee te kneden. Er zijn ook speciale baby food processors op de markt. De baby food processor kan stomen en blenden. Sommige kunnen babyvoeding ook steriliseren, ontdooien en opwarmen.

Het vermogen van de keukenmachine foodprocessor

Waar je het keukenapparaat voor wilt gebruiken, bepaalt welk vermogen je nodig hebt. Machines met een vermogen van 500 watt of lager kunnen groenten en fruit snijden, maar ze zijn niet geschikt voor het verwerken van zeer harde ingrediënten. De meeste keukenmachines hebben een vermogen tussen 500 en 1.000 watt. Deze zijn ook geschikt om noten, chocolade en soortgelijke harde ingrediënten te hakken. Machines met een vermogen dat boven de 1.000 watt ligt, zijn bovendien geschikt om deeg mee te kneden. Keukenapparaten met een hoger vermogen zijn duurder, maar als je de food processor in de aanbieding koopt, is het wellicht toch mogelijk een product te vinden dat binnen je budget past.

Het materiaal van het product

Van welk materiaal is de machine gemaakt? Een kleine foodprocessor van kunststof is eenvoudig op te bergen en mee te nemen op vakantie. Een keukenmachine die van zwaardere materialen gemaakt is, is wellicht minder handzaam, maar het blijft wel beter op het aanrecht staan wanneer je deeg wilt kneden of ingrediënten wilt hakken.

Welke accessoires worden meegeleverd?

Bedenk wat voor gerechten je graag bereidt. Dat heeft namelijk invloed op welke machine je het beste koopt. Er zijn veel verschillende snijschijven en het is fijn als de snijschijven die jij nodig hebt al meegeleverd zijn met de machine. Als dit niet zo is, is het handig te controleren of deze opzetstukken wel compatibel zijn met de machine en of ze gemakkelijk los te bestellen zijn.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.