Ronde tafels

Waarom kies je voor een ronde eettafel?

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Een ronde tafel is hip, gezellig en praktisch. Lees in deze blog welke voordelen ronde eettafels bieden en voor welke soorten tafels je kunt kiezen. Daarnaast geven wij leuke tips over het opdekken en gezellig maken van de eettafel.

Welke soort eettafel past bij jouw interieur en wensen?

Qua ronde eettafels heb je de keuze uit verschillende materialen, kleuren, formaten en soorten. Kies bijvoorbeeld voor een zwart, witte of houtkleur tafel die een mooie match vormt met je interieur. Een ronde eettafel van 120 cm is geschikt voor 4 personen. Zoek je naar een ronde eettafel voor 6 personen? Ga dan voor een tafel van 140 of 160 cm. Qua soorten is een ronde eettafel die uitschuifbaar is wel zo praktisch als je een tafel zoekt die niet al te veel ruimte in beslag neemt. Zo maak je de tafel enkel wat groter als je gasten verwacht of bijvoorbeeld extra ruimte nodig hebt voor het gourmetstel.

Moderne of tijdloze eettafel

Een eettafel die rond is, kan een echte eyecatcher vormen in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een eettafel met opvallende poot in het midden. Kies vervolgens voor een marmeren tafelblad of ander hip materiaal voor het tafelblad om de look af te maken. Uiteraard plaats je bij de eettafel mooie eetkamerstoelen die een match vormen met de stijl van de eettafel. Ga je liever voor tijdloos? Kies dan een eettafel met een klassieke uitstraling en zonder al te veel opvallende details. Door te spelen met woonaccessoires creëer je alsnog een hippe uitstraling die je ook zonder al te veel moeite weer kunt aanpassen aan de laatste woontrends.

Hoe dek je de eettafel mooi?

Heb je een feestje of borrel op de planning staan? Dan is het extra leuk om de eettafel mooi te dekken. Ronde eettafels dek je met behulp van een rond tafelkleed en andere ronde vormen. Creëer zo veel mogelijk symmetrie om een rommelig effect te voorkomen. Zorg er bovendien voor dat je een compleet serviesgoed hebt zodat iedereen hetzelfde bord en glas voor zijn neus heeft staan. Laat de ronde vormen terugkomen in de accessoires die je op tafel zet, zoals een vaasje met bloemen of kaarsen. Ook qua bakjes (bijvoorbeeld voor de saus en de salade) kun je kiezen voor rond. Zo creëer je een mooi geheel.

Hoe maak je de eettafel gezellig?

Ook als je geen feestje of borrel organiseert, is het natuurlijk leuk om een gezellige eettafel klaar te hebben staan. Dit is immers de plek waar je met je gezinsleden eet, drinkt, bijkletst en huiswerk maakt. Maak je eethoek sfeervol met een rond vloerkleed onder de eettafel, een mooie hanglamp boven de tafel en een eyecatcher op tafel (zoals een vaas). Kies voor verlichting die dimbaar is als je altijd de juiste sfeer wilt creëren. Zo wil je wat feller licht als je leest of werkt aan de tafel, terwijl je tijdens een romantisch etentje liever wat zachter licht hebt. Veel succes!

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.