Topteaser nikki

Fijne tips om te besparen in het huishoudpotje

Geschreven door Wehkamp&Co ambassadeur Nikki | Besparen.. Ik krijg al een error bij het horen van dit woord. Maar goed, we zullen er toch een beetje aan moeten gaan geloven. Of het nu gaat om de energierekening, boodschappen, of uitstapjes met het gezin.. We voelen het allemaal. Als ambassadeur van Wehkamp wil ik daarom een aantal fijne tips met jullie delen die wellicht kunnen helpen bij het besparen. Want alle beetjes zijn mooi meegenomen, toch? Ben je nieuwsgierig geworden en sta je open voor wat tips? Lees dan snel verder.

Draai je verwarmingsknop niet meteen rechtsom

Besparen op het gasgebruik staat bovenaan ons lijstje. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we klappertandend op de bank gaan zitten met elkaar, maar we kunnen wel kijken naar alternatieven en hulpmiddelen. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om onder een zacht en warm plaid te kruipen en dus niet direct de verwarmingsknop rechtsom te draaien. Bij Wehkamp hebben ze genoeg mooie en vooral ook betaalbare(!) plaids. In de avond kruip je er lekker onder en overdag drapeer je ‘m over de leuning van je stoel of bank heen. Besparen is op deze manier zeker geen straf. En heb je een koude slaapkamer? Dan kun je ‘m als extra laagje over je beddengoed heen leggen.

Draai je verwarmingsknop niet meteen rechtsom

Bewaar je koekjes in deze té leuke trommel

Nog een leuke tip om te besparen! Het gebruiken van een koekjestrommel. Oudbakken koekjes wilt namelijk niemand bij de koffie en daarom is het gebruik van een koektrommel of bewaarbox écht een must als het gaat om het besparen van voedingsmiddelen. Ik heb deze knapperd van HKliving op onze salontafel staan. Functioneel én ook helemaal gezellig. Deze trommel hoef je niet weg te stoppen in de kast, maar mag lekker in het zicht blijven staan. Het enige nadeel is dat ik wat vaker een koekje pak, omdat ie dus in het zicht staat. Maar ach.. Heb jij ook al een koekjestrommel in huis?

Led verlichting, reken maar uit je winst

Als ik ergens ongelukkig van wordt, is het wel onze energierekening. Dus ik vond het tijd om mijzelf eens te gaan verdiepen in het stukje ‘LED verlichting’. Toen ik hoorde hóe veel voordeliger een LED lamp is, ben ik hier in huis gelijk een aantal lampen gaan vervangen. Een ‘normale’ gloeilamp kost je namelijk jaarlijks zo’n 35 euro en een LED lamp ‘maar’ 4 euro! (gebaseerd op een brandduur van 2,5 uur per dag). Reken maar uit die winst. Daar kun je toch weer behoorlijk wat leuke dingen voor doen.

Zo gaan jouw wollen truien nog zeker een extra seizoen mee

Draag jij in de wintermaanden ook van die heerlijke wollen truien? Ik dus wel. Alleen vind ik het zo jammer dat die dingen soms véél te snel gaan pillen. Maar ook hier is weer een oplossing voor bedacht, namelijk de ontpiller. Een soort scheerapparaatje voor je trui, waardoor jij ze een tweede leven geeft. Zo gaan je truien zeker nog een extra seizoen mee. Scheelt weer in de portemonnee.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben gehad en ik een beetje heb kunnen bijdragen als het gaat om besparen. Mocht jij nog goede tips hebben? Laat het mij dan vooral weten. Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Nikki

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gastblogger Nikki.

Over Nikki

Hi, ik ben Nikki (31) en heb een grote passie voor interieur. Zelf ben ik woonachtig in de vesting Geertruidenberg, samen met manlief en dochtertje Loua Mae. Wij wonen in een huis met karakteristieke elementen en als interiorlover kan ik hier helemaal los gaan. Maandelijks deel ik met jullie inspirerende interieur ideeën, woontrends en leuke tips. Kun jij wel wat inspiratie of advies gebruiken? Lees dan snel verder en shop er lekker op los. Want een fijn interieur met items die hélemaal bij jou passen, doen zo veel meer dan alleen het geven van een goed gevoel.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.