Header

Wat is travelstof en hoe combineer je het?

Van T-shirts tot shorts en jumpsuits: het wordt allemaal van travelmateriaal gemaakt. Wat voor materiaal is travelstof en wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dit materiaal? Wij vertellen het je allemaal. Zo weet je precies waarom deze stof zo bijzonder is en hoe je de leukste outfits samenstelt met travelstof kleding.

Wat is travelstof?

Travelstof bestaat uit een mix van twee materialen:

  • 74 procent polyamide
  • 26 procent elastaan

De combinatie van deze twee stoffen zorgt voor een super comfortabel materiaal. Polyamide is namelijk heel stevig. Het behoudt zijn vorm goed en gaat daardoor jarenlang mee. Elastaan zorgt juist voor een fijne stretch. Hierdoor beweegt het kledingstuk makkelijk met je mee.

Wat is travelstof?

De voordelen van travelstof

Waarom zou je travelstof kleding dragen? Daar zijn genoeg redenen voor. Dit materiaal heeft namelijk verschillende voordelen:

  • zit super comfortabel
  • kreukt niet
  • ademt goed
  • droogt snel
  • is makkelijk te onderhouden

Hoe onderhoud je dit materiaal?

Het onderhouden van travelstof kleding is super makkelijk. Wassen op dertig graden is al voldoende. Doordat de stof snel droogt, hoeft de kleding niet eens in de droger. Hang het gewoon op en binnen een paar uur is je kleding al droog. Dankzij de kreukvrije materialen heb je geen strijkijzer nodig. Je kleding kan dus zo de kast in.

Wanneer komt travelstof goed van pas?

Doordat travelstof kleding zo comfortabel is, draag je het waarschijnlijk het liefste elke dag. Dat kán ook. Deze kleding oogt netjes en is van goede kwaliteit. Je draagt je favoriete items dus gewoon naar kantoor, een feestje of wanneer je een middag gaat shoppen. Daarnaast is het bij uitstek geschikt voor vakanties. Het luchtige, ademende materiaal voelt zelfs lekker wanneer je de hele dag in de zon zit. Doordat deze stof kreukvrij is, haal je je kleding altijd netjes uit de koffer. Zo zien zelfs je broeken en blazers er prachtig uit op vakantie.

Travelstof kleding van de leukste merken

Je komt travelstof op steeds meer plekken tegen. Talloze merken maken kleding van dit materiaal, allemaal met een trendy look. Zo scoor je de leukste items van merken als Imagine, Jane Lushka en TQ-Amsterdam. Ook merken als Yoek, Plus Basics, Exxcellent, Expresso en GREAT LOOKS werken met dit materiaal. Dit zijn stuk voor stuk merken met een unieke stijl die aansluit op de trends van nu. Je hoeft dus zeker niet in te leveren op je look wanneer je het comfort van travelkleding wilt ervaren.

Zo combineer je dit materiaal

Doordat allerlei items van dit comfortabele materiaal gemaakt worden, zijn er eindeloos veel outfits samen te stellen. Wat dacht je van een zachte, kreukvrije blouse die je op een mooie pantalon draagt? Of combineer shorts van travelmateriaal met een luchtig T-shirt. Een jurk gemaakt van travelstof is de ultieme zomerse look. Je voelt je de hele dag comfortabel en luchtig, terwijl je er prachtig uitziet. Meer dan een paar sandalen heb je niet nodig om de outfit compleet te maken.

Comfort en stijl in één

Je voelt je het beste in kleding die lekker zit. Daarom is kleding van travelmateriaal een echte uitkomst. Het ademt, droogt snel en beweegt moeiteloos met je mee. De trendy uitstraling maakt het plaatje helemaal compleet. In collecties van verschillende grote merken vind je dit materiaal terug. Laat je dus inspireren en vind een outfit van travelstof die bij jou past.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.