Streetwear inspiratie voor kids

Op zoek naar streetwear voor kinderen? Misschien vraag je je af waar je moet beginnen. Streetwear is een stijl zonder veel regels en binnen streetwear zijn ook weer verschillende stromingen te vinden. Wat is streetwear precies en welke streetwear voor kids is er te vinden? Wij vertellen je graag meer.

Streetwear – wat is dat?

Streetwear werd in de jaren 90 ontzettend populair en dat is het door de jaren heen altijd gebleven. Het is een mix van hiphop-, surfcultuur- en skateboardcultuurkledingstijlen. Daarnaast kent het Japanse elementen en invloeden van sportkleding en punk. Het is een mix waarbij comfort en een stoere look voorop staan. Vroeger werd streetwear of urban wear vooral gedragen door mannen. Tegenwoordig zijn er ook veel vrouwen en jongens en meisjes die helemaal weg zijn van de stijl. Hoe creëer je de coolste look met streetwear voor kids? Wij geven je graag wat inspiratie!

Streetwear sneakers voor kids

De basis van alle goede streetwear zijn de meisjes en jongens sneakers. Vooral bij de outfits die wat meer basic zijn, zijn het de schoenen die opvallen. Bij urban wear worden voornamelijk oversized sneakers gedragen. Dit kunnen dad sneakers, chunky sneakers, sportsneakers en brede sneakers zijn met een lage of hoge schacht. De schoenen kunnen egaal gekleurd zijn, maar veel exemplaren hebben meerdere kleuren of opvallende details en logo’s. Meisjes en jongens sneakers van Nike – met name de Nike Air lijn – hebben een echte streetwear look en zijn dan ook zeer populair. Puma sneakers zijn minder futuristisch en passen goed binnen oldskool streetwear. Bovendien zijn Puma sneakers in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar. Een ander merk waar je jongens en meisjes sneakers met een retro look kunt vinden, is adidas. Denk bijvoorbeeld aan de adidas Originals.

Shirts en hoodies

Streetwear heeft over het algemeen een sportieve look. Het wijde shirt, de oversized sweater en de comfy hoodie zie je dan ook vaak terug bij urban outfits. Deze kledingstukken hebben meestal slogans of opvallende merken. Ze kunnen oversized zijn, maar dat hoeft niet. Vooral bij vrouwen en meisjes zijn shirts meer slim fit. Soms worden ze gecombineerd met een oversized broek. Veel shirts en hoodies voor streetwear zijn items van sportmerken. Denk bijvoorbeeld aan Black Bananas of shirts van Nike.

Streetwear broeken

Onder streetwear broeken vallen veel verschillende soorten items. We zien vooral vaak de joggingbroek terug, bijvoorbeeld van The North Face, Malelions of Ballin. Deze zitten comfortabel en in combinatie met een shirt met slogan en een spijkerjack of een bomberjack is de streetwear look zo gecreëerd. Ook spijkerbroeken zijn welkom. Wel worden de jeans met een verschoten look geprefereerd. Denk aan items met gaten of een bleach wassing.

Meer inspiratie?

Hoe draag je streetwear?

Omdat streetwear niet van regels houdt, kun je kledingstukken op allerlei manieren combineren. Je kind kan een co-ord joggingpak dragen met sneakers eronder en de streetwear outfit is zo goed als af. Er is ook een stroming die urban chic wordt genoemd. Voor meisjes zou in dit geval bijvoorbeeld een skaterrokje kunnen worden gecombineerd met oversized meisjes sneakers, een oversized shirt en een blazer of bikerjasje.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.