Top teaser kinderschoenen wijzer

In 3 stappen naar de perfecte schoen

Stap 1: de juiste maat

Die voeten blijven maar groeien! Om up-to-date te blijven met de schoenmaat van je kind, is het goed om ze (regelmatig) op te meten. Zeker als je op zoek bent naar nieuwe kinderschoenen. Meten is weten! Maar hoe doe je dat?

1. Pak een blanco papiertje en zorg dat je kind hier met blote én gelijke voeten opstaat.

2. Teken vervolgens de voetomtrek met een pen of potlood.

3. Meet de getekende voetomtrek op. Doe dit door de afstand van de hiel en de grote teen te meten. Hanteer altijd de grootst opgemeten maat.

4. Check nu welke schoenmaat je kind heeft met behulp van onze maattabellen.

Stap 2: de juiste schoen

Er zijn veel soorten kinderschoenen. Van robuuste stappers, tot luchtige sandalen en alles wat ertussen zit. Maar wat is de ideale schoen voor je kind?

Onderstaande tips helpen je op weg.

1. Welke schoenen draagt je kind graag? Zijn dat comfortabele sneakers of een paar stoere boots?

2. Speelt je kind veel buiten? Kijk dan naar schoenen die eenvoudig af te nemen zijn. Met materialen als (glad) leer of polyester zit je vaak goed. Het is ook handig om naar kleuren te kijken waarop vlekken minder opvallen, zoals zwart of blauw.

3. Welke sluiting? Heeft jouw kind het veterstrik diploma inmiddels behaald? Dan wil hij of zij het waarschijnlijk "zelf doen". Of toch liever een schoenen met een klittenband sluiting?

Handig: Wehkamp heeft een groot assortiment kinderschoenen. Filters helpen je om snel en makkelijk de juiste schoenen te vinden in onze shop.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help