Badmode

Badmode wijzer - vind de perfecte maat

Waar de ene persoon zich als een vis in het water voelt in badmode, voelt de ander zich juist heel onzeker. Kies je voor badmode die je goed past, en die goed bij je lichaamsvormen past, dan voel je je een stuk zelfverzekerder. Het kiezen van de juiste cupmaat en omvang is daarbij essentieel.

Hoe meet je de juiste maat?

Het bepalen van de juiste cupmaat is in beginsel voor een bikini maar ook bij een badpak een punt van aandacht. Er zijn bijvoorbeeld ook badpakken verkrijgbaar met voorgevormde cups.

Stap 1: onderwijdte meten

Je kunt zelf vrij eenvoudig je cupmaat opmeten. Hierbij begin je met de onderwijdte meten. Pak een meetlint en meet de omvang net onder de borsten. Het is belangrijk om niet je adem in te houden en er ontspannen bij te staan. Het meetlint dient aan de voor- en achterzijde op dezelfde hoogte te zijn. Trek vervolgens het meetlint strak. Het aantal centimeters dat hier uitkomt, staat voor het cijfergedeelte in de cupmaat.

Stap 2: bovenwijdte meten

Nadat je de onderwijdte hebt opgemeten ga je verder om de bovenwijdte op te meten. Je houdt het meetlint nu ter hoogte van je tepels. Ook hier houd je het meetlint voor en achter recht. Vervolgens is het verschil tussen de bovenwijdte en onderwijdte bepalend voor je cupmaat.

Passende badkleding kopen

Kijk altijd naar de maattabel bij het betreffende badpak of de bikini om aan de hand van de uitkomst van het meetlint je maat te bepalen. Er is overigens badmode voor iedereen, ook voor een maatje meer. Ontdek onze uitgebreide collectie van badmode voor grote maten, met voldoende ondersteuning voor de borsten, ook bij een badpak en bikini met een grote cup. Denk aan een bikini voor grote maten, corrigerende badpakken of een tankini voor grote maten.

Badkleding wassen

Heb je de perfecte badmode gevonden, dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Het is dan ook heel belangrijk om je badpak of bikini op de juiste manier te wassen.

Tips voor het wassen van je badkleding:

  • Wanneer moet je je badkleding wassen?

    Om je badkleding langer mooi te houden, is het aan te raden om je badkleding na gebruik uit te spoelen in lauw water met vloeibaar wasmiddel. Wring na het spoelen je badkleding niet uit. Zo blijft je badkleding langer mooi en hoef je dus niet na elk gebruik je zwemkleding te wassen. Natuurlijk verschilt de frequentie van het wassen van badkleding van persoon tot persoon, bijvoorbeeld afhankelijk van hoeveel je transpireert.
  • Hoe moet ik mijn badmode wassen?

    We raden je aan om je badkleding met de hand te wassen. Als je toch voor de wasmachine kiest, gebruik dan een waszakje of wasbol. Doe niet meer dan een badpak of bikini in het waszakje en was je badkleding op machine handwas.
  • Mag zwemkleding in de droger?

    Stop je badkleding nooit in de droger: dat is funest voor de voorgevormde cups van jouw badkleding. Daarnaast kunnen de materialen van badkleding niet tegen de hoge temperaturen van de droger.

Meer inspiratie?

Kies de perfecte badkleding en straal op het strand of bij het zwembad.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help