kleding

Blousejurken voor dames

Op zoek naar een casual blousejurk die je prima met een legging of panty kan dragen? Geen probleem, de shirt dress, oftewel de blousejurk, is een leuk alternatief om als jurk te dragen. Met of zonder ...

715 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Shirt dresses

De shirt dress is een overhemd of blouse die zo lang is, dat je hem als jurk kunt dragen. Meestal ook oversized. De shirt dress heeft net als z’n kortere variant – de blouse – een tweetal kenmerken: knopen van boven naar beneden en een kraag. Daarnaast zijn er net als bij de blouse een aantal shirt dresses met borstzak. Het wordt niet voor niets ook wel blousejurk genoemd.

Vrouwelijk overhemd

Omdat de shirt dress, oftewel de blousejurk, wat los om het lichaam valt, wordt het kledingstuk vaak als niet-vrouwelijk gezien. Maar, niets is minder waar! Veel shirt dresses hebben een extra touch, zoals een lint of riempje in de taille om je vrouwelijke vormen te accentueren, loopt de blouse jurk geplooid uit aan de onderkant of heeft het een pofmouwtje. Op deze manier zie jij er toch nog super vrouwelijk uit.

Populaire shirtdresses

De shirt dress, oftewel de blousejurk, is al enige tijd in de mode en zijn er veel verschillende variaties op deze jurk. Toch blijven er een aantal favorieten zoals een shirt dress van denim, de klassieke zwarte shirt dress en witte shirt dress. Echte denim-merken zoals G-Star RAW, Diesel, maar ook de goedkopere high street-merken zoals Only en America Today hebben mooie shirt desses van denim. Ben je op zoek naar en chique model om naar kantoor te dragen? Kijk dan eens naar de shirt dresses van We Fashion of edc Women, want naast denim blousejurken zie je ook steeds vaker een blousejurk met een tof dessin als streep of bloemen.