Geschreven door Wehkamp&co gastblogger Anne-Marie | Elk jaar wordt op de tweede zondag van mei Moederdag gevierd. De dag om je moeder (of iemand die je als een moeder beschouwt) in het zonnetje te zetten. Maak op 12 mei bijvoorbeeld deze mooie koektaart in hartvorm voor haar!
Recept voor koektaart
Ik heb een malletje van een hartvorm gemaakt dat je kunt downloaden, printen (bij voorkeur op wat steviger papier) en uitknippen. Het koekdeeg is ruim voldoende, je kunt er nog een heleboel kleine (hartvormige) koekjes van bakken!
Wat heb je nodig:
- 225 gram boter (op kamertemperatuur)
- 150 gram witte basterdsuiker
- Zakje vanillesuiker
- 1 eidooier
- 300 gram patentbloem
- Snuf zout
- 100 ml. slagroom
- 1 zakje Klopfix
- 100 gram verse roomkaas
- 40 gram poedersuiker
- (Eventueel) rode voedselkleurstof
- Bonbons, bloemen en andere taartdecoratie
Extra nodig: bakpapier, spuitzak, mixer en deegroller
Bereiding
Meng met een mixer de boter met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker. Mix de eidooier erdoor totdat deze volledig is opgenomen. Meng nu met de hand de bloem en het zout door de boter en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol ca. de helft van het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve centimeter dikte.
Snijd met een mesje en de mal een hart uit (tip: snijdt het midden van het hart pas uit nadat je het koekhart op de bakplaat met bakpapier hebt gelegd, dan breekt deze minder snel). Herhaal dit nog een keer.
Bak de twee koekharten in ca. 15 minuten lichtbruin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix en de poedersuiker. Roer in een andere kom de roomkaas los en breng eventueel op kleur met rode voedselkleurstof. Meng de slagroom erdoor en doe het mengsel in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
Leg een koekhart op een mooi bord, spuit er toefjes room op en dek af met het tweede hart. Spuit ook hier weer toefjes op en decoreer vervolgens naar wens met bonbons, taartdecoratie en (eetbare) bloemen.
Bonbons van Chocoladebezorgd
Ik ben al heel lang fan van de bonbons. De hartvormige bonbons waarmee ik de koektaart decoreerde komen in een doosje van 12 stuks en in vier verschillende smaken:
- Melkchocolade gevuld met pistache en framboos (groen)
- Witte chocolade gevuld met passievrucht en kokos (rood)
- Melkchocolade gevuld met cashewnoten (roze)
- Pure chocolade gevuld met luchtige marshmallow (donkerpaars)
Ruby chocolade hart
Ben je niet zo’n bak’ster’ doe je moeder dan gewoon dit prachtig gedecoreerde hart van ruby chocolade met frambozen, knapperige pistachenootjes en 24-karaats eetbaar goud cadeau. Daar steel je gegarandeerd ook haar hart mee!
Meer over onze gastbloggers
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gastblogger Anne-Marie.