Top Teaser Lite - Inspiratie - Gastblog - Daniëlle - Stappenplan om je kledingkast zomerklaar te maken

Stappenplan om je kledingkast zomerklaar te maken

Oké.. Het mooie weer belooft er nu toch echt aan te komen (jeej) en één van de dingen die dan op mijn to do lijst verschijnt is mijn kledingkast klaarmaken voor de zomer. Ik vind het een heerlijk klusje om te doen, maar het neemt zeker wel een middag tijd in beslag. Hoe ik het doe, dat lees je in mijn stappenplan.

Alles eruit

Zelf heb ik een kledingkast en een kledingrek. Die laatste aangezien onze kledingkast niet zo groot is en je in het rek de lange dingen net wat beter op kan hangen. Alles uit de kast, van de planken en de kledinghanger en van het rek beland bij ons op het bed. Als alles eruit is zorg ik eerst dat ik de kast goed schoonmaak. Even een doekje erdoor zodat hij weer helemaal stofvrij is.

Zomerkleding erbij pakken

Wij bewaren onze zomerkleding in bewaardozen onder ons bed. Deze pak ik er ook weer bij en die kleding komt op de berg kleding die al uit de kast kwam. De spullen die bij ons aan de kapstok hangen komen daar ook bij, want de jassen zijn natuurlijk ook toe aan een wissel. Ik vind het heerlijk om dan weer lekker veel kleur in mijn kleding terug te zien.

Alles sorteren

Tijd om te sorteren. Ik maak vaak 4 stapels. De stapel weg en ook niet weggeven, de stapel weg maar nog goed voor de kledingbank, de stapel twijfel en de stapel dit wil ik houden.

Dan leg ik van de stapels twijfel en dit wil ik houden alles per soort, dus de broeken bij de broeken, de jassen bij de jassen, shirtjes bij de shirtjes, jurken bij de jurken etc. en vervolgens begint de grote modeshow, alles even passen dus.. Want hoe graag ik soms ook iets wil houden er is natuurlijk ook een kans dat het niet meer past. Als dat het geval is komt het sowieso op de kledingbank stapel erbij. Tijdens het passen kom ik er dan vaak ook achter of ik de dingen van de twijfel stapel nog wil houden of weg wil doen.

Wij bewaren zelf ook een stapel handdoeken in de kast die bekijk ik vaak even of ze nog goed zijn. Samen met de badkleding die nog past komen deze op een plank. De rest van de artikelen die ik wil houden was ik dan even met een dry wash spray, dan hangt en ligt alles weer fris in de kast of aan het rek en o ja.. de echte winterspullen verdwijnen natuurlijk dan onder het bed!

Petten, hoeden, sjaals

De petten, hoeden en sjaals bewaarde ik eerder altijd in een kast, maar ik merkte dat ik ze er dan minder snel bij pak. Nu heb ik een toffe mand, waarin al deze artikelen zitten. De hoed hang ik vaak aan het rek, maar de rest pak ik er ook makkelijk bij. Een sjaaltje als bandana in de zomer of een pet met de felle zon vind ik namelijk ook echt fijn!

Wat heb ik nog nodig?

Als alles dan weer aan het rek hangt is het Ajd om de balans op te maken. Wat heb ik nog nodig. Heb ik voldoende jurken en zo ja, dan ook in de maxi en de korte variant? Korte broeken? T-shirts? Etc. Zo niet? Dan heb ik gelijk een reden om even heerlijk te gaan shoppen!

Heb jij je kledingkast al opgeruimd?

Leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Tot de volgende keer! Liefs, Daniëlle

Meer over Daniëlle

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wehkamp & Co ambassadeur Daniëlle.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help