Jeans

Wat zijn de verschillende soorten wassingen en finishes voor jeans?

Je bent op zoek naar een nieuwe jeans, maar moet dan ineens kiezen uit allerlei soorten wassingen en finishes. Wat houdt een rinse wash nou precies in? En wat is een coated spijkerbroek? Ontdek hier alle soorten wassingen voor jeans, zodat je altijd weet welke stijl bij je past.

Alle soorten wassingen voor jeans

De wassing van een spijkerbroek heeft alles te maken met de kleur. Van puur natuur tot gebleekt: het komt allemaal voorbij.

  • Raw jeans: Soms is eenvoud het beste. Raw jeans zijn onbewerkt en hebben de natuurlijke donkerblauwe kleur van denim. Dit maakt het materiaal ook nog eens extra sterk.
  • Rinse wash: Een spijkerbroek met een donkere kleur, maar dan met iets soepeler materiaal? Dat is rinse wash. Deze broeken zijn al een keer gewassen en daardoor net wat zachter.
  • Stone washed: Zoals de naam al doet vermoeden, zijn stone washed jeans gewassen met stenen. Dat zorgt voor subtiele slijtage die lekker stoer en nonchalant oogt, terwijl de donkere kleur behouden blijft.
  • Acid wash: Bij deze trend was je de jeans in zuurmiddel of bleek. Dit zorgt voor een stoer design vol stippen en kreuken, waarbij licht en donker elkaar prachtig afwisselen.
  • Bleached: Ben je dol op lichte jeans? Dan is de gebleekte look de perfecte keuze, met een egale lichtblauwe kleur. Kies je voor jeans met gebleekte knieën of broekzakken, dan ogen je spijkerbroeken echt vintage en stoer.
Alle soorten wassingen voor jeans

Verschillende denim tinten

Als je op zoekt bent naar een nieuwe jeans kun je kiezen uit verschillende tinten blauw. Van een light blue denim jeans tot een dark blue denim jeans. Maar ook jeans met een grey wash of een black wash behoren tot de echte musthaves onder de jeans.

Alle soorten finishes voor jeans

De finish is de finishing touch voor je spijkerbroek. Kleurrijke details, scheuren of een mooie coating maken de jeans compleet.

  • Colored: Voeg een beetje kleur aan je outfit toe met colored jeans. Sommige spijkerbroeken zijn helemaal geverfd in felle kleuren, maar je kunt ook gaan voor een colorspray-effect met hier en daar een beetje kleur.
  • Whiskered: Bij deze finish hebben jeans horizontale vervaagde strepen, meestal rond je lies. Dit geeft de spijkerbroek een stoere, afgedragen look. Whiskers wordt ook wel moustache (snor) genoemd.
  • Scraped: Houd je van spijkerbroeken waarbij het hier en daar lijkt alsof ze over de grond geschuurd zijn? Dan is de scraped look wat je zoekt. Deze jeans hebben subtiele slijtage alsof je ze al jarenlang draagt.
  • Distressed: Bij de distressed look, ook wel ripped jeans, ogen spijkerbroeken echt stoer en afgedragen. Er zitten rafels aan en gaten in. Dat is perfect wanneer je van een nonchalante look houdt.
  • Coated: De look van leer zonder leer te dragen? Draag coated jeans. Deze hebben een prachtig glanzend laagje voor een stoer metallic en leerachtig effect.

Jouw stijl, jouw jeans

De tijd van de simpele blauwe spijkerbroek is helemaal voorbij. Tegenwoordig is er meer dan genoeg keus, waardoor iedereen de jeans van zijn dromen vindt. Ga voor stoer en nonchalant, chic en glanzend of kies voor een tijdloze gebleekte look. Dankzij de verschillende finishes en wassingen zijn er spijkerbroeken om mee op te vallen, maar ook jeans die perfect zijn voor elke dag.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.