Back to school

Back2School: uitzetlijsten voor na de zomervakantie

Na een vakantie vol avonturen is het weer tijd om terug naar school te gaan. Dat betekent ook dat er weer gewinkeld moet worden voor schoolspullen. Of je kind nu naar de kinderopvang, basisschool of middelbare school gaat, het is altijd fijn om voorbereid aan het schooljaar te beginnen. Daarom helpen wij je op weg met een complete uitzetlijst voor na de schoolvakantie van 2022.

Welke spullen moeten mee naar de kinderopvang?

Wanneer je kleine voor het eerst naar de kinderopvang gaat, kan dat voor jullie allebei spannend zijn. Met de juiste spullen maak je de overgang een stuk eenvoudiger.

Reservekleding

Een ongelukje zit in een kleine hoek. Daarom is het slim om altijd een setje reservekleding klaar te hebben liggen op de kinderopvang.

Slaapzaak

Slaapt jouw kleine nog in een slaapzak? Geef dan dezelfde soort slaapzak mee aan de kinderopvang. Dat maakt het makkelijker om comfortabel weg te dromen.

Knuffel

De favoriete knuffel van je kind zorgt voor een vertrouwd gevoel. Geef altijd een knuffel mee die naar thuis ruikt en waar al veel mee geknuffeld is.

Melk

Of je nu flesvoeding of borstvoeding geeft: netjes afgemeten melk(poeder) maakt het de kinderopvang een stuk gemakkelijker. Zorg ook voor de juiste fles waar je kindje het makkelijkste uit drinkt.

Speen

Sommige kinderen hebben een fopspeen nodig voor troost. Breng dan ook een speen mee naar de kinderopvang, het liefste in een hygiënisch opbergdoosje.

Uitzetlijst voor de basisschool

Het maakt niet uit of je kleine voor het eerst naar de bassischool gaat of aan een nieuw jaar gaat beginnen na de schoolvakantie. Het is altijd goed om na de zomer te kijken naar wat je nog in huis hebt en wat misschien aan vervanging toe is.

Lunchspullen

Een goede lunch hoort er natuurlijk bij op de basisschool. Zorg daarom voor een broodtrommel die ook genoeg ruimte heeft voor gezonde tussendoortjes. Ook een drinkbeker is onmisbaar op de basisschool.

Gymspullen

Een goed paar schoenen, comfortabele sportkleding en een flesje water zijn belangrijk voor de gymles. Kijk na de zomervakantie of je kind misschien een grotere maat nodig heeft.

Rugzak

Op de basisschool hebben kinderen nog niet veel spullen nodig, maar een rugzak is onmisbaar. Zo kunnen ze zelf hun broodtrommel en beker meenemen, maar ook werkjes van school mee naar huis nemen

Wat heb je nodig voor de BSO?

De buitenschoolse opvang is er voor kinderen die na school nog een paar uur opgevangen moeten worden. Voor deze extra paar uren heb je meestal niets nodig, maar het is handig om een aantal spullen bij de BSO klaar te hebben liggen.

Kleding die vies mag worden

Of er nu geknutseld gaat worden, ze in de modder gaan spelen of zich op een hete dag vermaken met waterspelletjes: oude kleding die vies mag worden komt altijd goed van pas. Zorg ervoor dat er een setje klaarligt bij de buitenschoolse opvang en je kind is altijd voorbereid.

Favoriet speelgoed

Op de BSO is speelgoed aanwezig, maar soms spelen kinderen het liefste met hun eigen speelgoed. Je kunt er daarom voor kiezen om hun favoriete spullen mee te geven, zodat ze na school lekker kunnen spelen

Wat moet je kopen voor de middelbare school?

De boodschappenlijst voor de middelbare school is iets langer. Er wordt verwacht dat je kind steeds zelfstandiger wordt en dat betekent ook dat er meer geregeld moet worden. Dit zijn de belangrijkste spullen die je voor de middelbare school nodig hebt.

Boekentas

Iedere dag moet er een stapel boeken naar school gebracht worden. Een goede boekentas is dus het allerbelangrijkste wanneer je kind naar de middelbare school gaat. Zorg voor een ruime tas die ook stevig is.

Agenda

Op de middelbare school moet je kind leren plannen. Een schoolagenda is precies afgestemd op de behoeftes van middelbare scholieren. Ze hebben ook nog leuke thema's en prints, dus het is ieder jaar feest om een nieuwe agenda uit te zoeken.

Etui

Zorg voor een groot etui waarin al het schrijfgerei van je kind opgeborgen kan worden. Ze hebben niet alleen pennen en potloden nodig, maar ook een passer, geodriehoek, liniaal, schaar en markeerstiften.

Kaftpapier

Schoolboeken krijg je vaak in bruikleen, maar dat betekent wel dat je er goed voor moet zorgen. Laat je kinderen de boeken daarom bedekken met kaftpapier om de kaften te beschermen. Ze kunnen kiezen uit de leukste kleuren en prints. Wanneer je geen zin hebt om te kaften, kun je altijd nog rekbare boekenkaften gebruiken.

Schriften

Koop aan het begin van het jaar een groot pak schriften, bij voorkeur A4 formaat. Kies voor een mix tussen ruitjespapier en lijntjespapier. Zo hebben je kinderen altijd het juiste schrift bij de hand voor verschillende vakken.

Rekenmachine

Voor vakken als wiskunde, natuurkunde, economie en scheikunde hebben je kinderen een rekenmachine nodig. Vaak is een grafische rekenmachine een vereiste. Elke school heeft weer andere eisen voor het model dat je nodig hebt, dus controleer dit even bij de school van je kinderen.

Woordenboeken

Voor vakken als Nederlands, Engels, Duits en Frans hebben je kinderen woordenboeken nodig. Deze worden deels op school verstrekt, maar het is altijd goed om thuis ook een set te hebben. Dat maakt het makkelijker om huiswerk te maken. Controleer ieder jaar welke taalvakken je kinderen volgen en koop daar de juiste woordenboeken voor.

Sportkleding

Ook op de middelbare school wordt er gesport. Veel scholen hebben een eigen tenue dat de kinderen verplicht moeten dragen. Andere scholen hebben geen eigen sportkleding, maar wel eisen voor de lengte of pasvorm van de kleding.

Lunchspullen

Vergeet niet om een goede broodtrommel te kopen voor je kinderen. Hierin kunnen ze hun lunch en tussendoortjes kwijt. Doe er nog een waterfles bij om de set compleet te maken.

Meer inspiratie?

Klaar voor een nieuw schooljaar

Er gaat niets boven een frisse start na een fijne zomervakantie. Met deze uitzetlijsten zijn je kinderen helemaal voorbereid op het nieuwe jaar, of ze nu voor het eerst naar de middelbare school gaan, naar een nieuwe groep op de basisschool gaan of voor het eerst op de kinderopvang mogen spelen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.