Top teaser parfum

Tips om nog langer van je parfum te genieten

Een lekker luchtje zorgt ervoor dat je je op je best voelt. Door een parfum uit te kiezen dat bij je past, voel je je iedere dag fris, verzorgd en een tikkeltje verleidelijk. Een goed parfum kan wel wat kosten, dus hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van het geurtje geniet? Wij vertellen je hoe je je parfum het beste kunt opbergen en hoe de geur beter tot zijn recht komt.

Je parfum bewaren

Wat je misschien niet weet, is dat parfum na verloop van tijd zijn geur verliest. Dat is zonde, want zo verdwijnt ook de charme van het luchtje. Hoe lang is parfum houdbaar? Gemiddeld kun je maximaal 4 tot 5 jaar met een flesje parfum doen. Het is dus slim om zelfs de meest luxe geurtjes regelmatig te gebruiken. Staat een parfum namelijk te lang op de plank? Dan neemt de geur niet alleen af, maar verandert de samenstelling ook. Dat kan er zelfs voor zorgen dat het parfum onaangenaam gaat ruiken. Hoe kan je parfum langer bewaren? Hier vind je een aantal tips.

Vermijd zonlicht

Het ziet er natuurlijk mooi uit wanneer je parfumflesje op een plank staat die mooi belicht wordt door de zon, maar het is niet goed voor het parfum. De uv-stralen zorgen ervoor dat het parfum sneller afgebroken wordt. Dat vermindert de geur en kan de geur ook aantasten. Daarom is het belangrijk om je parfum altijd op een donkere plek te bewaren. Plaats de flesjes dus in een gesloten kastje.

Kies voor een koele plek

Des te koeler de omgeving, des te langer je parfum mee zal gaan. Parfum bestaat uit verschillende bestanddelen, waaronder alcohol. Alcohol kan al op kamertemperatuur langzaam vervliegen. Het scheelt al enorm wanneer je je parfumflesjes uit de zon houdt, maar een ruimte met een temperatuur van maximaal 15° C heeft de voorkeur. Er wordt soms zelfs aangeraden om je parfum in de koelkast te bewaren voor een nog langere levensduur.

Doe altijd de dop op het flesje

De dop op een parfumflesje heeft vaak een prachtige elegante uitstraling, maar hij is er niet alleen voor de looks. Het is belangrijk om de dop er na ieder gebruik weer op te doen, want deze voorkomt dat er veel zuurstof in het flesje komt. Zuurstof kan de samenstelling van het parfum aantasten. Daarom is het ook beter om geen parfum met verstuiverpomp te gebruiken. Dat ziet er misschien wel elegant uit, maar zorgt ervoor dat er veel zuurstof in het flesje terechtkomt.

Hoe kan je parfum langer laten ruiken?

Bewaar je je parfum goed, dan kun je er jarenlang van genieten. Dan is het tijd voor de volgende vraag: hoe zorg je ervoor dat je je parfum nog de hele dag blijft ruiken? Vaak merk je dat parfum gedurende de dag vervaagt, waardoor je 's avonds nog wat extra opspuit om de geur weer terug te brengen. Er zijn trucjes waardoor dit niet meer hoeft. Zo blijft je parfum de hele dag goed zitten:

Spray parfum op warme lichaamsdelen

De geur van parfum wordt versterkt door warmte. Daarom is het slim om parfum op warme plekken op je lichaam te sprayen. Denk hierbij aan je hals, je polsen, je decolleté en achter je oren. Deze plekken zijn warmer doordat je aderen hier erg dicht onder de huid zitten, wat voor extra warmte zorgt.

Breng eerst vaseline aan

Parfum blijft langer zitten op een vette huid. Niet iedereen heeft van nature een vette huid, maar je kunt dit makkelijk nabootsen. Een dun laagje vaseline is een goede basis voor je parfum. Breng de vaseline aan op de plekken waar je parfum sprayt en je geniet de hele dag van een lekkere geur.

Spray parfum voordat je je aankleedt

Het is af te raden om parfum direct op je kleding te sprayen. De bestanddelen kunnen namelijk de kleuren en stof aantasten. Stof is wel erg goed in het vasthouden van geuren. Breng daarom indirect parfum aan op je kleding door eerst wat parfum op te sprayen en je vervolgens aan te kleden. Zo trekt de geur geleidelijk in je kleding en ruik je de hele dag heerlijk.

Geniet iedere dag van de lekkerste geuren

Met het juiste parfum ben je klaar voor iedere gelegenheid, of je nu goed voor de dag wilt komen op je werk of een romantisch diner gepland hebt met je partner. Je weet nu precies wat je moet doen om nog langer te genieten van je favoriete geurtje, of dat nu een elegante damesgeur of een stoere herengeur is.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Feestelijke fashion
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help