hoe kies je de juiste bank?

bankenwijzer

hoe kies je de juiste bank?

Is het tijd voor een nieuwe bank? Uiteraard wil je een bank die past bij jouw interieur. Maar waar moet je nog meer op letten bij de aankoop van een bank? Wat zijn de voor- en nadelen van elk materiaal? Wij helpen je een handje op weg. En wie weet, zit je morgen al op je nieuwe eye-catcher.

welk materiaal kan je het best kiezen?

welk materiaal kan je het best kiezen?

Het liefst wil je een bank waar je nog jaren van kan genieten. De levensduur van een bank verleng je sowieso met goed onderhoud. Maar wat zijn de voor- en nadelen van de volgende materialen:

 • leer
 • imitatieleer/polyurethaan
 • eco-leer
 • polyester
 • katoen
 • velours

Ontdek wat alle voor- en nadelen zijn met de knop hieronder.

welke vullingen zijn er?

welke vullingen zijn er?

De vulling van een bank bepaalt het zitcomfort van de bank. Daarbij hoort bij elke vulling weer een andere manier van onderhoud.

Polyetherschuim is een standaard schuimsoort waarbij alle cellen ongeveer even groot zijn. Het schuim kan makkelijk samengedrukt worden. Houd er rekening mee dat deze banken een deel van de stevigheid kunnen verliezen in de eerste zes maanden. Er kan dan lichte kuilvorming ontstaan. Dit effect kan tegengegaan worden door de bank gelijkmatig in te zitten.

HR-schuim is een koudschuim met een onregelmatige celstructuur. Het schuim kan minder makkelijk samengedrukt worden. De bank behoudt zijn vorm beter en heeft daardoor een langere levensduur.

Bij een losse vulling kan zowel de zitting als de rugleuning gevuld zijn met natuurlijke veren of vlokvulling (schuimvlokken i.c.m. siliconen). Net als een hoofdkussen moeten deze regelmatig worden opgeschud om vervorming te voorkomen.

welke grootte kies ik?

welke grootte kies ik?

Bij het kiezen van de juiste grootte is het van belang om te kijken naar de vorm en de grootte van jouw woonkamer. In een grote woonkamer valt een kleine bank in het niets, terwijl een grote bank in een kleine woonkamer juist het ruimtelijke gevoel wegneemt.

Door van tevoren de bank met tape uit te meten op de grond krijg je een goed beeld van de grootte van de bank. Zorg er daarbij altijd voor dat je bank iets van de muur afstaat. Daarnaast raden wij aan, indien (of als) je een trapgat hebt, dit op te meten en te vergelijken met de maten van je bank. Zo voorkom je teleurstelling tijdens de levering. Combineer en creeër gezellige hoekjes met een hocker, hoekbank of modulaire bank.

Wist je dat?

In onze Wehkamp-app hebben we een optie met Augmented Reality voor iPhone gebruikers. Hiermee plaats je virtueel je bank in je woonkamer en kan je zien hoe het staat!

welk zitcomfort is geschikt voor mij?

welk zitcomfort is geschikt voor mij?

Het zitcomfort van een bank wordt bepaald door de hardheid, zitdiepte en zithoogte.

Ben je op zoek naar een plofbank? Kies dan voor bank met een lage, diepe zit en een zacht of normaal zitcomfort. Liever een actievere zithouding? Dan is een hogere en minder diepe zit het meest geschikt voor jou. Een diepe bank is eenvoudig minder diep te maken met extra kussens. In de specificaties van onze banken is aangegeven wat het zitcomfort, de zithoogte en de zitdiepte van een bank is.

hoe onderhoud ik mijn bank?

hoe onderhoud ik mijn bank?

Hoe zorg je er nu voor dat je nieuwe bank mooi blijft? Goed onderhoud is daarin erg belangrijk. We hebben een aantal verschijnselen van veroudering op een rijtje gezet:

 • pilling
 • vorming van kussens
 • plooivorming
 • statische bekleding
 • verkleuring

Ontdek welke onderhoudproducten essentieel zijn en wat je tegen de veroudering van je bank kan doen.

vlekkenwijzer

vlekkenwijzer

Een vlek op de bank is zo gemaakt. Het verwijderen van een vlek is een langer proces. Met onze vlekkenwijzer weet je precies wat je moet doen bij verschillende soorten vlekken.
onze best verkochte banken

onze best verkochte banken

Je kan ook gelijk naar onze best verkochte banken gaan. In verschillende kleuren en maten te krijgen. Er zit altijd wel een bank tussen die in jouw interieur past.

 1. Espen
 2. Amalfi
 3. Adam
 4. Torino
 5. Igor
 6. Town
 7. Vidar
 8. Newton
 9. Livia
 10. Lexington