Fitnessmaterialen

50 resultaten
aanbevolen

50 resultaten

Haal de sportschool naar huis met de juiste fitnessmaterialen

Laten we eerlijk zijn: de sportschool is leuk, maar als je fitnessen thuis kunt doen, is dat wel héél handig. Wil je je workout thuis extra uitdagend maken? Bij wehkamp heb je keuze uit een grootschalig assortiment fitnessmaterialen, waaronder gymmatten, weerstandsbanden, medicijnballen, fitnesstrampolines en ga zo maar door. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij nemen de belangrijkste fitnessaccessoires eens met je door, zodat je precies weet wat je nodig hebt.

Fitnessmaterialen op een rij

Foamrollers, battle ropes en gewichtsmanchetten. Van sommige fitnessmaterialen heb je misschien nog nooit gehoord. We leggen daarom graag het een en ander aan je uit.

Foamrollers

Een foamroller is een kokervormige rol van hardschuim. Je gebruikt het door het over je spieren heen en weer te rollen. Dit masseert en ontspant het bindweefsel, zodat je minder spierpijn hebt na het sporten. Ook verbeter je met een foamroller de doorbloeding van je spieren.

Battle ropes

Een battle rope is een ideaal middel om je armen en schouders mee te trainen. Het is een zwaar touw van ongeveer 9 meter dat je om en om heen en weer beweegt. Ook handig: je kunt het gemakkelijk oprollen en meenemen. Een battle ropes workout thuis is bij mannen populair.

Gewichtsmanchetten

Denk je dat thuis fitnessen minder zwaar is dan naar de sportschool gaan? Met gewichtsmanchetten maak je van elke workout thuis een uitdaging. Gewichtsmanchetten zijn gewichtjes die je met klittenbandsluiting om je enkels of polsen draagt tijdens het sporten. Zo maak je thuis je workout uitdagend!

Aerobic steps

Steps aerobics, ook wel steps genoemd, is een trainingsvorm waarbij je gebruikmaakt van een laag opstapbankje. Tijdens een aerobicstraining voer je simpele pasjes uit op het bankje. Hoewel steps vooral populair is op de sportschool kun je het ook prima thuis doen. Het is een workout die thuis door vrouwen veel wordt gedaan.

Fitnesstrampolines

De naam zegt het al: een fitnesstrampoline is een (kleine) trampoline die je tijdens het sporten kunt gebruiken. Het lijkt makkelijk, maar een trampoline work-out is flink vermoeiend. De veren in de trampoline helpen je bij het springen, maar je zal je benen echt wel voelen.

Weerstandsbanden

De weerstandsband is misschien wel het meest veelzijdige fitnessaccessoire dat je kunt aanschaffen. Deze elastische banden zijn een soort grote elastieken die je kunt gebruiken om je hele lichaam mee te trainen. De weerstandsbanden zijn geschikt voor sporters van alle niveaus. Een beginner kan bijvoorbeeld het beste starten met lichte weerstandsbanden, zoals de weerstandsbanden van Gymstick.

Handtrainers

Als je last hebt van stijve vingers, handen of polsen, dan kan de handtrainer een goede oplossing zijn. Ook bij blessures, zoals RSI-klachten, kan je een handtrainer gebruiken voor het revalidatieproces. Door met een griptrainer aan de slag te gaan, train je je hand- en onderarmspieren en maak je deze sterker. Je kunt de handtrainers op gewicht instellen. Zo bouw je in eigen tempo je spierkracht op.

Wil je meer informatie voordat je fitness materiaal gaat kopen? Bekijk dan de items die je interessant vindt voor extra uitleg en specificaties. Check onze website regelmatig om op de hoogte te blijven van de allernieuwste items en aanbiedingen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.