Mountainbikes

Mountainbiken wordt steeds populairder in Nederland. Daarom vind je bij wehkamp een groot scala aan goede mountainbikes. Kies uit het assortiment van fietsen van BikeStar en Villette. Op welke mountainbike fiets jij binnenkort rond? Ontdek het uitgebreide assortiment vandaag nog.

57 Resultaten
Aanbevolen

57 Resultaten

Shop mountainbikes online bij wehkamp

Een mountainbike, ook wel MTB genoemd, is een fiets gemaakt om op ruw terrein zoals onverharde wegen of paden te rijden. Een mountainbike is daarom uitgerust met grotere en dikkere wielen en een sterker frame. Mountainbiken is een goede manier om van de natuur te genieten en tegelijkertijd aan je conditie te werken. Bij wehkamp ben je aan het juiste adres voor mountainbikes voor mannen en vrouwen. Maak een keuze uit verschillende kleuren en merken. Ook zoek je via het handige filtersysteem binnen een bepaald budget.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mountainbike?

Net zoals bij alle fietsen is het bij een mountainbike ook belangrijk om op de framemaat te letten. De framemaat wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot de bovenkant van de zadelbuis. Het is belangrijk dat je de fietsmaat kiest die past bij je lengte. De nauwkeurigste manier om je framemaat te berekenen, is door je binnenbeenlengte op te meten. Ga rechtop staan en zet je voeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar. Vervolgens meet je de afstand van de grond tot aan je kruis. Is dit bijvoorbeeld 78 cm? Dan vermenigvuldig je dit met 0,68. Dus 0,68 x 78 = 53,04. De juiste framehoogte in jouw geval is dus 53 cm. Vaak kijk je ook naar de wielmaat. Dit is meer een persoonlijke keuze en je eigen voorkeur.

Bekijk ook onze handige fietsaccessoires

Of je nu wilt starten met mountainbiken of juist een ervaren mountainbiker bent: wehkamp heeft alles wat je nodig hebt. Heb je gevonden wat je zocht? Dan bestel je jouw nieuwe mountainbike eenvoudig en snel via wehkamp. De fiets wordt meestal 90 procent compleet gemonteerd afgeleverd. Dat betekent dat je zelf nog een aantal onderdelen moet monteren, zoals de pedalen en het zadel. Dit staat in de advertentie van het product vermeld. Je doet er goed aan de fiets voor het eerste gebruik door een fietsenmaker te laten controleren en de fiets om de zoveel maanden een onderhoudsbeurt te laten geven voor een lang en veilig gebruik. Vul je bestelling aan met onze handige fietsaccessoires, bijvoorbeeld een helm of een fietstas. Alvast veel plezier met je nieuwe aankoop.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.