televisies

Curved TV's

Met een Curved televisie haal je het gebogen scherm in huis zoals je dit ook in de bioscoop ziet. Door de curved televisie ervaar je een groter scherm en meer diepte voor een optimale kijkervaring. He ...

3 resultatensorteren op
aanbevolen

Curved TV's

Een curved televisie is een aanrader voor iedereen die de echte bioscoopervaring in huis wil hebben. Door het gebogen scherm krijg je meer dieptegevoel, daarnaast heb je vanwege de kromming meer kijkoppervlakte. Dit zorgt ervoor dat de kijkervaring intenser is dan bij platte tv-schermen. Binnen de curved televisies zijn er verschillende typen beeldschermen. Voor de de beste beeldkwaliteit en mooiste kleuren kies je voor een Ultra HD (4K) OLED curved tv. Het meest verkochte merk curved tv is Samsung.

Beelddiagonaal

Bij curved televisies is de beelddiagonaal erg belangrijk, zelfs belangrijker dan bij andere type televisies. Pas bij een televisie inchmaat vanaf 55 inch (140 cm) ga je echt het verschil merken tussen een recht en een krom scherm. Die grootte zorgt er namelijk voor dat bij rechte televisies de hoeken minder scherp worden waargenomen door het menselijk oog, wat door de kromming bij curved televisies niet het geval is. Bij de beelddiagonaal is het ook belangrijk om te bepalen op welke afstand je gemiddeld van de televisie zit. De proefpersonen in een onderzoek van de Consumentenbond gaven aan dat een afstand van 2,5 tot 3 keer de beelddiagonaal het prettigst is.

Curved of plat?

Als je gaat voor de ultieme kijkervaring, waarbij je helemaal wordt meegetrokken in de spannendste series, kies je voor een curved tv. Kijk je het grootste deel van de tijd met meerdere mensen tv, bedenk dan goed of een platte tv niet meer geschikt voor jou is. Bovendien is het belangrijk dat je een geschikte plek in je woonkamer hebt voor de curved tv, want je moet wel vanuit de perfecte hoek naar het gebogen scherm kunnen kijken.

Bestellen

Veel van onze curved televisies zijn direct leverbaar. Als je jouw favoriet dus voor 23:59 uur bestelt, dan kun jij morgen al op groot formaat van je favoriete films en series genieten.