Radio's

DAB+ radio's

Radio luisteren in CD kwaliteit zonder storingen of ruis en met veel meer zenders tot je beschikking. Dat is DAB+ radio, de nieuwe standaard in radio luisteren. Inmiddels kan je in heel Nederland DAB ...

32 resultatensorteren op
aanbevolen

DAB+ radio's

Misschien weet je al waar de afkorting DAB+ bij radio’s voor staat: Digital Audio Broadcasting. Dit Europese systeem wordt gebruikt om gedigitaliseerde radio-uitzendingen te maken, al sinds 1993. De tijd van analoge radiosignalen is daardoor zo goed als voorbij. Een DAB-radio is dé oplossing voor storingen in de ontvangst. Bovendien kun je meer zenders dan normaal ontvangen dankzij het DAB-systeem. Maar dan moet je natuurlijk wel een radio hebben die hiermee overweg kan. In ons assortiment vind je vast en zeker de DAB+ radio die helemaal bij jou past. Of het je nu gaat om je dagelijkse portie arbeidsvitaminen of om het laatste nieuws en actualiteiten, bij wehkamp.nl vind je de DAB+ radio die perfect geschikt is voor jouw wensen. Uiteraard kun je daarbij vertrouwen op onze goede prijs/kwaliteitverhouding en optimale service. Dat beloven we!

De geschiedenis van de DAB-radio

Wist je dat het erg druk is op de FM-band waar radiozenders een plekje willen veroveren om jou hun uitzendingen te kunnen laten horen? Dat is de reden dat er werd gezocht naar een nieuwe techniek om meer zenders toe te laten op dezelfde frequentie. Met een DAB+ radio kan dat. Het signaal dat je ontvangt is een combinatie van radio-uitzendingen en randinformatie, zoals verkeersinformatie en reclame. Je snapt dat dit zowel voor jou als luisteraar als voor de programmamakers nieuwe mogelijkheden biedt. Zo kun je bijvoorbeeld voor meer afwisseling zorgen door af en toe van zender te wisselen. Zonder storingsgevaar, want het signaal komt kraakhelder binnen. De publieke omroepen van ons land zenden al sinds februari 2004 via DAB uit. De volgende stap is DAB+, dat sinds 14 oktober 2013 de standaard is geworden. Je profiteert dus steeds meer van je nieuwe DAB-radio!