iPod & MP3

MP3-spelers

Mp3 is het bestandsformaat waarin digitale muziek wordt opgeslagen. Een mp3-speler kan dit soort bestanden afspelen. Tegenwoordig heb je mp3-spelers die naast mp3-tjes ook video’s kunnen afspelen. Het ...

13 resultatensorteren op
aanbevolen

MP3-spelers

Ben je op zoek naar een handige manier om muziek af te kunnen spelen tijdens het autorijden of sporten? Mp3 spelers zijn goedkoop, gemakkelijk in gebruik en hebben genoeg opslagcapaciteit voor al je favoriete nummers. Bekijk het assortiment met merken als Difrnce, Sony en Lenco.

Muziek bestanden

Je kunt op een mp3-speler muziek afspelen in mp3 bestandsformaat. Binnen dit bestandstype heb je nog verschillende soorten kwaliteit. Het meest gangbare is 128kbps of 256kbps, wil je echt de beste muziek kwaliteit mogelijk dan kun je 320kbps kwaliteit gebruiken. Let op: hoe hoger de kwaliteit, hoe meer ruimte je uiteindelijk in beslag neemt met één nummer.

USB-aansluiting

Om muziek op je mp3-speler te kunnen zetten kun je het apparaat aansluiten op je laptop of computer. Je kunt dan nummers downloaden voor een kleine vergoeding en gemakkelijk op je mp3 speler zetten. Het werkt een beetje zoals het bestanden verplaatsen van een computer naar een USB-stick.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

De meeste mp3-spelers hebben een geheugen van 4gb of 8gb. Met audiobestanden (mp3) van 128kbps kun je dan ongeveer 1000 of 2000 nummers opslaan. Hoe hoger de kwaliteit van de nummers hoe lager het aantal nummers die opgeslagen kunnen worden.