De Beethovenstraat - Frank van Kolfschooten

  Frank van KolfschootenDe Beethovenstraat

  19.95
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  De Beethovenstraat - Frank van Kolfschooten

  Verborgen geschiedenissen

  Indrukwekkende geschiedenis in herziene, uitgebreide en gebonden editie

  De belangrijkste winkelstraat in het Amsterdam-Zuid van bouwmeester H.P. Berlage, de Beethovenstraat, gaat door voor chic, maar achter de luxe etalages schuilt een tragische geschiedenis. Het vooroorlogse joodse karakter van de straat, vooral ontstaan door de komst van veel Duits-joodse vluchtelingen in de jaren dertig, werd door de Duitse bezetters tenietgedaan vanuit twee panden in de buurt. De Duitse accenten van hoogbejaarde bewoonsters zijn de enige overblijfselen uit die tijd. In de jaren zestig verwierf de Beethovenstraat nationale faam als delicatessenparadijs, maar die status wist zij niet te handhaven. De ontwikkelingen aan de Zuidas hebben de straat nieuw leven ingeblazen.
  In De Beethovenstraat wordt, aan de hand van gesproken en geschreven bronnen, een levendig en verrassend beeld geschetst van deze unieke straat en haar bewoners.

  Het boek verscheen oorspronkelijk in 1997 onder de titel De Koningin van Plan-Zuid. Het is nu op basis van aanvullend onderzoek geheel herzien en uitgebreid met veel nieuwe verhalen en foto's.
  lees meer

  Specificaties