Bomberjacks voor dames

Het bomberjack is een fashion item dat ieder jaar wel weer in onze collectie te vinden is van merken als Fabienne Chapot, Vero Moda en CoolCat. Wij hebben bomber jassen in het zwart tot legergroen en van kort tot lang. Met of zonder dessin. Je kan het dragen als tussenjas of als jasje over een leuke top. Maak je stoere look helemaal af met een oversized bomberjack op een skinny jeans!

80 Resultaten
Nieuwste collectie

80 Resultaten

Bomberjack

In de jaren ’90 van de vorige eeuw was de bomberjack onlosmakelijk verbonden aan de gabbers die de hardcore danszalen afstruinden. Ook de hiphop scene zag medio jaren ’90 dat het bomberjack er niet alleen stoer uitzag, maar ook lekker warm was.

Geschiedenisles

Even terug in de tijd. Want, waar veel mensen de bomber vaak associëren met hardcore-muziek en diens fans, komt het jack eigenlijk uit de jaren ’50. Rond die tijd waren er nog geen cockpits in vliegtuigen en was het altijd erg koud voor piloten. Om ze toch warm te houden werd de bomberjack uitgevonden, die van binnen dik gevoerd was en die weinig wind doorliet. Doorgaans was de jas olijf-groen of zwart van buiten en oranje van binnen. Dat laatste was vooral praktisch, want wanneer de piloot een noodlanding moest maken, kon hij z’n bomberjack binnenstebuiten aandoen, zodat hij door de felle kleur meer op zou vallen.

En nu?

Terug naar de 21e eeuw. Want, puur praktisch hoeft de mode vandaag de dag niet meer te zijn. Waar het jack vroeger vooral warm moest zijn, dragen we hem nu vooral om een upgrade aan onze look te geven. Uiteraard is de bomberjack nog wel verkrijgbaar in z’n originele groene kleur, van bijvoorbeeld Zhenzi, maar zijn er ook merken die het item in een nieuw jasje hebben gestoken. Zo hebben Vero Moda en Only bomberjacks met bloemenprint en bedachten CoolCat en het Nederlandse merk Nikkie gekleurde varianten van satijn.

How to wear

Een bomberjack is natuurlijk super stoer te dragen, bijvoorbeeld met een ripped skinny jeans of boyfriend jeans, een croptop en toffe sneakers. Maar, ook de dames met een wat nettere stijl kunnen het item gemakkelijk integreren in hun garderobe. Draag hem bijvoorbeeld op een leren kokerrok met een basic shirt. Zo ben je nog steeds kantoor-proof, maar is het geheel net iets minder stijfjes.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.