Moltons

23 Resultaten
Aanbevolen

23 Resultaten

Wat is een molton?

Mensen verliezen ’s nachts gemiddeld een halve liter vocht. Een molton hoeslaken zorgt ervoor dat dit vocht opgenomen wordt in het hoeslaken en dus niet terecht komt in je matras. Je plaatst moltons over het matras heen, onder het hoeslaken. Het is dus als het ware een extra beschermlaag. Zo blijft het matras langer schoon en vrij van bacteriën. Hierdoor gaat het matras ook een stuk langer mee. Molton is de naam van een speciale techniek die gebruikt wordt: moltoneren. Een molton is aan één of beide kanten geruwd. Hierdoor wordt jouw lichaamsvocht goed opgenomen en komt het niet in het matras terecht.

Verschil tussen moltons en hoeslaken

Een hoeslaken beschermt jouw matras niet tegen nachtelijk zweten. Moltons daarentegen worden met een speciale techniek bewerkt waardoor de stof beter absorbeert. Moltons zijn vaak dik en lekker zacht. Daarom slaap je er zalig op! Moltons zijn er in verschillende afmetingen, soorten en materialen. Je moet wel het juiste formaat kiezen dat bij je matras past. Het is ook mogelijk om moltons te kopen voor je hoofdkussens, of een molton topper voor jouw topmatras. Er zijn ook waterdichte varianten verkrijgbaar. Deze moltons zijn bijvoorbeeld ideaal voor baby- en kinderbedjes. Verder zijn er ook moltons met extra stretch. Deze moltons bestaan uit katoen en polyester. Deze moltons passen dus op alle soorten matrassen.

Onderhoud van moltons

Als je een nieuwe molton aanschaft, dan moet je deze voor gebruik eerst wassen. Daarmee voorkom je de kans op pillen. Moltons absorberen veel vloeistoffen, zoals zweet, urine en bloed. Daarom is het belangrijk om het hoeslaken wekelijks te wassen, op 60 graden Celsius. Dan worden huisstofmijt en de meeste bacteriën gedood. Veel mensen gebruiken over moltons ook nog een gewoon hoeslaken. Hierdoor hoef je de moltons minder vaak te wassen. Bekijk ons uitgebreide aanbod en bestel jouw nieuwe beddengoed eenvoudig en snel bij wehkamp. Is jouw matras ook aan vervanging toe? Neem dan ook een kijkje bij onze collectie matrassen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Feestelijke fashion
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help