Hardlopen

Hartslagmeters hardlopen

Wil je echt controle over je lichaam hebben tijdens je work-out, dan zijn de moderne hartslagmeters een uitkomst. Hartslagmeters van merken als Garmin, Polar en TomTom houden alles wat er in je lichaa ...

7 resultatensorteren op
aanbevolen

Hartslagmeters

Wil je echt controle over je lichaam hebben tijdens je work-out, dan zijn de moderne hartslagmeters een uitkomst. Daarmee kun je namelijk precies doen wat de naam belooft: meten hoe hoog je hartslag is en vaak nog veel meer. Hartslagmeters van merken als Garmin, Polar en TomTom houden alles wat er in je lichaam gebeurt in de gaten, zodat jij je work-outs perfect kunt afstemmen op je lichaam en je optimaal aan je conditie kunt werken. Informatie brengt je verder en dat geldt ook voor de feiten over je eigen conditie op het moment dat je aan het sporten bent. Kies dus een hartslagmeter die past bij het soort sport en het budget dat jij in gedachten hebt. Bestellen gaat altijd snel en eenvoudig bij wehkamp.nl. Als je een goede prijs/kwaliteitverhouding en prima service zoekt, dan zit je bij ons goed!

De geschiedenis van hartslagmeters

Het Finse merk Polar is wereldmarktleider als het gaat om draadloze hartslagmeters. Professionele duursporters als hardlopers en wielrenners gebruiken dit het liefst van alle merken. Oprichter Seppo Säynäjäkangas bedacht na een gesprek met een skileraar in 1976 dat de hartslag ook draadloos gemeten kan worden, waardoor de sporter optimale vrijheid heeft en toch over deze informatie kan beschikken. Dat leidde tot het prototype van de eerste Polar hartslagmeter. Door de technologische ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk op dit gebied. De hoeveelheid energie die je verbruikt wordt bijvoorbeeld ook gemeten. Ook kun je online je trainingsschema aanvullen met deze informatie. Handig toch, die hartslagmeters die je helpen om beter te presteren?