Skateboards

Voor de stoere jongens en meiden, long- en skateboards! Kies een skateboard als je echt wilt oefenen met trucs op straat en in een half-pipe. Maar gewoon lekker cruisen? Dan is een longboard ideaal. Een longboard (de naam zegt het al) is langer dan een skateboard, en heeft iets grotere wielen waardoor het board net wat sneller rolt dan een skateboard.

7 Resultaten
Aanbevolen

7 Resultaten

Skateboards

Saterno, Dusters, Darkstar, Speeddemons… het zijn enkele topmerken waarvan wij skateboards in ons assortiment hebben. Uren en uren skateplezier worden hiermee gegarandeerd. De creativiteit die je door te skaten ontwikkelt en vooral ook het doorzettingsvermogen om alle trucs en houdingen onder de knie te krijgen, zijn onbetaalbaar. Skateboarden is een lifestyle. Van jonge kinderen tot en met volwassenen die besloten hebben dat ze eigenlijk helemaal niet willen opgroeien: iedereen kan zich vermaken met een plank (al dan niet van hout) en vier wielen. Zoals je ziet, hebben we verschillende soorten skateboards voor je. Kijk op je gemak rond en kies jouw favoriete exemplaar.

Meer info over skateboards

De flexibiliteit van de assen waaraan de wielen bevestigt zijn, is bepalend voor de stuurgevoeligheid van het skateboard. Het deck bestaat meestal uit vier tot acht lagen hout, maar soms is het van kunststof gemaakt. Hoe meer lagen, des te zwaarder is het skateboard. Als je zeker wilt weten dat je board goed rijdt, let dan op de typen wielen en lagers die gebruikt zijn bij de fabricage ervan. De diameter van de wielen is vooral belangrijk. Wil je vooral trucs op straat doen en hard streeten, dan zijn wielen van 50 tot 55 mm geschikt voor jou. Voor uren in de halfpipe en ramp kun je beter wielen van 55 tot 58 mm uitkiezen. Skateboardwielen hebben ook een bepaalde hardheid, die uitgedrukt wordt in een getal tussen de 70 en 100 durometer, met als aanduiding de hoofdletter A. Hoe hoger het getal, des te harder de wielen zijn. Harde wielen hebben minder grip op de ondergrond, maar rollen wel sneller. Voor beginners is 98A een prima hardheid. Veel plezier met de skateboards die je de komende jaren goed gaat gebruiken!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Feestelijke fashion
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help