All weather

Dit is dé tuinmeubeltrend van 2023: weerbestendige meubels

Wil je weten wat de nieuwste tuinmeubeltrend van 2023 is? De meest trendy meubels van dit moment zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Dankzij speciale all weather materialen geniet je het hele jaar van je meubels. Wil je meer weten over deze trend en wat de voordelen zijn? Wij leggen het je uit.

Wat is een all weather tuinmeubel?

Weerbestendige meubels voor in de tuin zijn gemaakt van materialen die weer en wind kunnen doorstaan. Dit in tegenstelling tot materialen zoals hout of licht kunststof. Waar hout kan gaan verkleuren of rotten wanneer het te lang in de regen en wind heeft gestaan, behouden weerbestendige tuinmeubelen hun mooie uitstraling. Ze zijn bovendien stevig genoeg, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over stormachtig weer, terwijl lichte meubels van kunststof makkelijk wegwaaien.

De weerbestendige meubels worden meestal gemaakt van een combinatie van metaal en stevig kunststof. Zo kun je kiezen voor een loungeset met een aluminium frame en kussens gemaakt van waterbestendige stof. De inhoud van de kussens wordt meestal gemaakt van foam dat geen water absorbeert. Hierdoor droogt het razendsnel na een regenbui en blijven de meubels zacht, hygiënisch en comfortabel.

De voordelen van weerbestendige tuinmeubelen

Ben je op zoek naar een loungeset voor de tuin en wil je weten of een weerbestendige set een goede keuze is? Je mag altijd rekenen op een paar voordelen.

Je kunt ze altijd buiten laten staan

Een van de belangrijkste pluspunten van meubels voor alle weersomstandigheden is dat je ze nooit meer naar binnen hoeft te halen. Is er veel regen op komst? Laat de kussens gewoon buiten liggen. Verwacht je harde wind? Het stevige materiaal zorgt ervoor dat de meubels gewoon blijven staan. Dat maakt het veel makkelijker om zorgeloos van je tuin te kunnen genieten.

Je droogt ze makkelijk af na een regenbui

Nederlandse zomers staan niet helemaal in het teken van zonneschijn. Zelfs op een tropische dag kan er af en toe een regenbui voorbijkomen. Dat betekent niet dat je dag in de tuin in het water valt. Na de regenbui kun je de kussens gewoon even afdrogen met een doek, waarna ze weer helemaal klaar zijn om te gebruiken. Je hoeft dus geen uren te wachten voordat je weer comfortabel kunt loungen op je tuinmeubels.

Ze zijn gemakkelijk schoon te maken

Het is heerlijk om op een warme zomeravond met vrienden te borrelen op je eigen loungeset. Een ongelukje zit in een kleine hoek, dus voor je het weet knoei je wat wijn op je loungekussens. Geen probleem, want weerbestendige tuinmeubels zijn ook makkelijk schoon te maken. Het vocht wordt niet geabsorbeerd door de stof, waardoor je de wijn gewoon wegveegt met een doek.

Je hoeft geen beschermhoezen te kopen

Wil je zo lang mogelijk van je tuinmeubels genieten? Dan moet je ze meestal beschermen met speciale hoezen. Deze zijn duur, lastig om te bevestigen en zien er niet mooi uit. Daarom is het een groot pluspunt dat je je weerbestendige tuinmeubels niet hoeft te beschermen met een hoes. Een bijkomend voordeel: je hoeft je ook geen zorgen te maken over vocht dat zich in de binnenkant van de hoezen ophoopt.

Zijn er ook nadelen?

Het is duidelijk dat weerbestendige meubels heel wat voordelen hebben, maar zijn er ook nadelen? Er zijn een paar kanttekeningen om rekening mee te houden.

Het zijn zware meubels

Weerbestendige tuinmeubels moeten natuurlijk van goede kwaliteit zijn en niet zomaar kunnen wegwaaien. Dat betekent ook dat deze meubels vaak aan de zware kant zijn. Dat komt deels door het metalen frame, maar ook door de stof die wordt gebruikt voor de kussens. Het verplaatsen van de meubels kost dus net wat meer spierkracht. Gelukkig hoef je ze niet naar binnen te halen in de winter.

Het zijn duurdere meubels

De speciale materialen in weerbestendige tuinmeubels zijn wat duurder dan een simpele tuinset gemaakt van licht hout of goedkope kunststof. Dat maakt deze meubels dus prijziger. Daar staat tegenover dat de meubels langer meegaan en ook minder onderhoud nodig hebben. Je hoeft geen hout in de lak te zetten of kussenslopen te vervangen, wat uiteindelijk veel kosten bespaart.

Meer inspiratie?

Het hele jaar genieten van je tuin

Op een zonnige winterse dag even een warme kop koffie drinken in de tuin? Met een weerbestendige tuinset heb je altijd een comfortabele zitplek. Deze trend is enorm praktisch en zorgt ervoor dat je nog meer geniet van je tuin. Woon je klein of heb je geen eigen schuurtje? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken waar je de meubels in de winter laat. Dat maakt weerbestendige tuinmeubels perfect voor iedere buitenruimte.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Feestelijke fashion
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help