barbecue keuzeuhulp

Hoe kies ik de juiste barbecue?

Er zijn vele verschillende soorten en maten barbecues. Denk hierbij aan houtskoolbarbecues, gasbarbecues, elektrische barbecues en kamado barbecues. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van elk type barbecue? En welke barbecueaccessoires mogen nou echt niet ontbreken? Op deze pagina leggen we je de verschillen uit om jou aan een barbecue te helpen die voldoet aan jou wensen!

Gasbarbecues

Gasbarbecues zijn perfect als je graag wilt genieten van gezelligheid en lekker eten maar er niet te veel tijd in wilt steken. Daarnaast zijn gasbarbecues ook ideaal om snel een stukje vlees te bereiden naast een reguliere avondmaaltijd. Gasbarbecues zijn namelijk makkelijk aan te krijgen en kunnen vrijwel direct gebruikt worden. Het schoonmaken van een gasbarbecue kost redelijk wat tijd, naast het rooster moet je namelijk ook het opvangbakje voor het vet schoonmaken.

Voordelen gasbarbecue
- Makkelijk aan te krijgen
- Snel op temperatuur
- Temperatuur makkelijk aan te passen
- Weinig last van rookgeur
- Gelijkmatige verhitting
- Geschikt voor tuin, balkon en camping

Nadelen gasbarbecue
- Aparte gasfles voor kopen en meenemen
- Gasfles om de zoveel tijd bij laten vullen
- Beperkte bereidingsmogelijkheden
- Geen rokerige barbecue smaak

Wanneer kies je voor een gasbarbecue? Ga voor een gasbarbecue als je gaat voor snelheid en gemak óf wanneer je een kleine ruimte hebt (bijvoorbeeld een balkon). Gasbarbecues produceren namelijk relatief weinig rook en zijn in allerlei formaten te verkrijgen. Van een kogelformaat tot een buitenkeuken.

Gasbarbecues

Houtskoolbarbecues

Op zoek naar die echte rokerige smaak aan je vlees of andere gerechten? Ga dan voor een houtskoolbarbecue! De houtskoolbarbecue heeft wat langer nodig voordat deze klaar is voor gebruik, zeker als je langzaam wilt grillen. Toch zorgt deze manier van barbecueën voor de authentieke en complete smaaksensatie.

Voordelen houtskoolbarbecue
- Echte rokerige smaak
- Authentiek barbecueën
- Geen gasfles of stopcontact nodig
- Geschikt voor park, strand en tuin
- Mogelijkheid tot indirect grillen

Nadelen houtskoolbarbecue
- Duurt langer voordat deze op temperatuur is
- Temperatuur is lastig te reguleren
- Veel rookontwikkeling door gebruik van kolen of briketten

Wanneer kies je voor een houtskoolbarbecue? Kies een houtskoolbarbecue wanneer je wilt gaan voor de echte rokerige smaaksensatie en dit meer waard is dan de tijd dat het kost. Daarnaast is de houtskoolbarbecue het meest makkelijk om mee te nemen omdat je niet afhankelijk bent van een gasfles of stopcontact.

Houtskoolbarbecues

Elektrische barbecues

Snel een lekker stukje vlees grillen voor een klein aantal personen? Kies dan voor een elektrische barbecue. Elektrische barbecues zijn simpelweg te bedienen door de stekker in het stopcontact te steken. De barbecues zijn daarna binnen 10 minuten te gebruiken. Doordat je geen vuur gebruikt heb je ook geen last van rook. Daarnaast zijn elektrische barbecues vaak beschikbaar in een compact model. Ideaal, ook voor kleine ruimtes!

Voordelen elektrische barbecue
- Snel op temperatuur
- Eenvoudig schoonmaken
- Minimaal rookontwikkeling
- Geschikt voor tuin en balkon

Nadelen elektrische barbecue
- Vaak een klein kookoppervlak
- Weinig bereidingsmogelijkheden
- Altijd stroom nodig
- Geen rokerige barbecue smaak

Wanneer kies je voor een elektrische barbecue? Wanneer je snel een gerecht wilt grillen voor een klein gezelschap is een elektrische barbecue ideaal. Daarbij is er geen rookontwikkeling en is deze makkelijk schoon te maken door de barbecue even op de hoogste stand te zetten.

Kamado barbecues

De kamado barbecues zijn er voor de echte culinaire barbecue liefhebbers. Kamado staat voor keramiek en komt oorspronkelijk uit Japan. Vanzelfsprekend dus bestaat een kamado uit een dikke keramische kuip en een zwaar deksel. Door deze dikke behuizing kan je op verschillende temperaturen de gerechten garen. Dit is ideaal voor slow cooking.

Voordelen kamado barbecue
- Voor de échte barbecueliefhebber
- Ideaal voor slow cooking
- Controle over de temperatuur
- Thermometer in sommige gevallen te koppelen met je smartphone
- Geschikt voor in de tuin
- Veel bereidingsmogelijkheden

Nadelen kamado barbecue
- Minder snel op temperatuur
- Duur in aanschaf
- Erg zwaar
- Lastig om snel temperatuur te reguleren

Wanneer kies je voor een kamado barbecue? Als jij houdt van culinaire hoogstandjes, slow cooking en uitgebreid wilt tafelen dan is de kamado ideaal voor jou. Zo bereid je al tot 3 gerechten tegelijk en zijn er verschillende bereidingsmogelijkheden!

bekijk alle barbecuehoezen

Wanneer je een barbecue hebt gevonden die voldoet aan al je wensen dan wil je hier ook langdurig van genieten. Een van de belangrijkste items om te zorgen dat je barbecue lang meegaat is een barbecuehoes. Door je barbecue te bedekken met een beschermhoes kan deze, door weer en wind, het hele jaar buiten blijven staan. Doordat de hoes makkelijk in gebruik is kan je in korte tijd je barbecue beschermen maar ook snel je barbecue klaarmaken voor gebruik!

Barbecueaccessoires

Een echte chef heeft naast zijn barbecue ook allerlei barbecueaccessoires om optimaal te genieten. Denk hierbij aan de juiste tang, een grillrooster, een pizzasteen of een wokpan. Op zoek naar een specifieke accessoire? Bekijk alle barbecueasseccoires en zorg voor een optimale barbecue ervaring.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.