Top Teaser Lite - Inspiratie - 35 - AW23 - Dresscode smart casual

Smart casual: alles over deze dresscode

Bij deze dresscode staat smart voor 'netjes'. Oftewel: je combineert je casual outfit met een aantal nettere items. Smart casual wordt vaak als dresscode gehanteerd bij de wat meer creatieve bedrijven, zoals een marketing- of ontwerpbureau. Maar ook op bruiloften of netwerkborrels kun je deze dresscode tegenkomen. Benieuwd naar hoe je de smart casual dresscode zelf draagt? Dat lees je hier.

Wat is smart casual?

Bij smart casual combineer je dus je casual outfit met nettere items. Denk aan een jeans met een colbert of een t-shirt op een nette pantalon. Het idee is dat je creatief omgaat met het combineren van je items. Het is wel belangrijk dat je hele outfit er stijlvol uitziet en geschikt is voor de gelegenheid.

Wat is smart casual?

Smart casual voor dames

Jouw smart casual outfit is dus eigenlijk je casual outfit met een nette twist. Het is eigenlijk een outfit waarmee je overal op voorbereid bent: een meeting met je baas of opdrachtgever én een brainstorm met je direct collega's. Je kunt prima een jeans dragen, maar zorg wel dat het een nette, het liefst wat meer donkere jeans is. Combineer 'm met een basic wit t-shirt en een nette colbert. Houd je het liever toch wat netter? Ga dan voor een mooie pantalon of rok met een basic t-shirt of trui.

Ontdek de mooiste smart casual outfits

Smart casual voor heren

Een smart casual outfit is dus een outfit waarmee je overal op voorbereid bent: een werkdag én een afspraakje. Je ziet er met deze dresscode namelijk altijd verzorgd uit. Een overhemd op een chino of een shirt op een pantalon: een smart casual outfit samenstellen is heel gemakkelijk.

Smart casual: zo style je 'm

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Feestelijke fashion
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help