Sneaker merken

Dé sneakers waar geen liefhebber zonder kan

Nog niet eens zo heel lang geleden waren sneakers puur bedoeld om in de sportschool te dragen. Het was dan ook zeker geen onderdeel van je dagelijkse outfit. En sneakers onder een rok of jurk? Daar moest je toch zeker niet aan denken, wat een wansmaak! Nu is de sneaker hotter dan ooit en niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wat de leukste sneaker trends zijn en welke merken sneakers je online zeker kopen moet, dat lees je hier.

De bekendste sneakermerken zijn toch wel PUMA, adidas, FILA, Skechers en Nike. Ook voor sneakers zijn er leuke trends waar je als sneaker liefhebber wel van op de hoogte moet zijn. Op dit moment is de nieuwe sneaker trend vooral veel kleur. De tijdloze witte en zwarte sneakers verschuiven iets naar de achtergrond en de knallende kleuren zoals rode, blauwe en gele sneakers komen daarvoor in de plaats. Je hoeft je daarbij niet te beperken tot neutraal gekleurde kleding. Want, kijken we naar de trends op het gebied van mode voor komend najaar, dan zie je een rijk palet van felle kleuren die je ook heel goed met elkaar mag combineren. Die rode sneakers mogen dan ook best onder die groene broek! Ook diverse retro modellen komen weer helemaal terug in de mode, of zijn zelfs nooit uit de mode geweest. Deze iconische modellen zullen we verderop toelichten. Hoe dan ook, de retro sneaker is de trend van nu. Daarnaast zullen de hoge sneakers en canvas sneakers zoals de All Stars terugkeren in de mode. Sneaker merken spelen altijd heel handig in op de nieuwste trends, waardoor je ook als trendvolger niet van je favoriete merk hoeft af te stappen.

De leukste sneakers combineren

Zoals eerder vermeld zijn er geen beperkingen meer als het om het combineren van sneakers gaat. Sneakers kopen om te sporten? Zelfs het dragen van sportschoenen in je vrije tijd past bij de trends van nu. Nu zal je niet snel iemand met sneakers onder een zakelijke outfit zien, maar buiten formele kleding om kan je de beste sneakers met vrijwel iedere kledingstijl combineren. Zo staan grove sneakers, zoals we bij FILA veel zien, prachtig onder een strakke jurk of rok. De hoge sneakers als nieuwste trend zijn hier ook uitstekend mee te combineren, maar staan net zo goed bij een jeans of een shorts.

De meest iconische merken

Er is een aantal merk sneakers met iconische modellen in hun collectie. Zoals eerder vermeld zijn retro sneakers enorm trendy. Wil je nieuwe sneakers kopen, sta dan zeker stil bij deze iconische merken.

Nike

Er zijn flink wat sneaker merken die al decennialang hun wortels stevig in de wereld van de schoenmode vastgezet hebben. Denk aan de iconische Nike Air Max, een model dat innovatief was op het gebied van zichtbare luchtcompartimenten in de zool van de schoen. De Air Max schoen kent verschillende varianten, maar de Air Max 90 is waarschijnlijk het meest iconische model. Een ander icoon is de Nike Air Force, van origine een basketbalschoen die begin jaren 80 van de vorige eeuw werd uitgebracht. Het model was al stijlvol van zichzelf, maar genoot nog meer aanzien doordat grote basketballers en rappers veel gezien werden met de Nike Air Force. Van oorsprong is het een volledig witte schoen, maar tegenwoordig in iedere kleur van de regenboog te verkrijgen.

Converse

De All Stars van Converse zijn zeer stijlvast. Ooit in 1917 uitgebracht als basketbalschoen en tegenwoordig qua model vrijwel onveranderd. De sneakers zijn gemaakt van canvas en verkrijgbaar in hoge en lage modellen. Denk aan de wereldberoemde witte zool met zwarte streep en het witte neusstuk. Deze schoenen hebben een tijdloos uiterlijk en passen bij iedere stijl, dat is één ding dat zeker is.

Stan Smith

De Stan Smith is een sneaker die siert door eenvoud. Een mooi vormgegeven sneaker zonder al te veel poespas. In samenwerking met adidas bracht de wereldberoemde tennisser Stan Smith deze schoen in 1971 uit en nog altijd is het een van de meest populaire modellen van het Duitse sportmerk adidas.

VANS

VANS is een merk sneakers dat in eerste instantie één specifieke doelgroep had, namelijk skaters. Inmiddels is het label uitgegroeid tot een populaire sneaker voor iedereen. Het merk is in 1977 opgericht en behoort met haar toegankelijke sneakers tot een stijlicoon van vroeger, nu en de verre toekomst.

Nu weet jij waarschijnlijk precies welk type sneakers er nog aan je collectie ontbreekt. Trek dan ook direct de stoute schoenen aan en shop dat ene paar om je privécollectie mee aan te vullen! Koop eenvoudig je favoriete sneakers online.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.