Weerstandsbanden

25 Resultaten
Aanbevolen

25 Resultaten

Weerstandsbanden

Vind je een gezond en sterk lichaam belangrijk, dan is sporten de juiste stap om te zetten. Daarnaast is het een mooi moment om je hoofd even leeg te maken na een lange en drukke dag. Wil je sporten waarbij je tegelijkertijd aan balans, kracht en flexibiliteit werkt? Dan heb je weerstandsbanden nodig. Bij wehkamp vind je de beste weerstandsbanden voor ieder fitnessniveau. We bieden diverse merken van de weerstandsband, zoals Gymstick.

Sporten met een weerstandsbanden set

Deze elastische banden zijn het best te vergelijken met grote brede elastieken. Het zijn veelzijdige hulpmiddelen voor een complete work-out. Je eigen lichaamsgewicht en zwaartekracht zijn samen met de banden de gouden combinatie. Je traint er je hele lichaam mee. Het veelzijdige van deze banden is dat je de training er niet alleen zwaarder mee kunt maken, maar ook lichter. Denk maar eens aan de kwelling van de pull-up. De pull-up is een vrij zware oefening, zeker de eerste keren. Door een elastische band aan je pull-up-bar te verbinden en er met een of twee voeten in te gaan staan, helpt de band je als het ware een beetje. De elastische band zal je een stukje omhoog drukken waardoor de training minder zwaar wordt. Met de diverse soorten banden kun je je richten op meerdere spiergroepen in één keer of juist één specifieke groep spieren. Casall heeft bijvoorbeeld een band met zwaardere weerstand die zicht richt op de kleine spiergroepen. Modellen zoals de Tunturi weerstandsband zijn in verschillende weerstanden verkrijgbaar.

Trainingskoord om samen te trainen

Er zijn ook fitness banden verkrijgbaar die je samen met een trainingspartner kunt gebruiken. Hiervoor gebruik je een band, ook wel trainingskoord of fitnesselastiek genoemd. Het trainingskoord heeft een deel weerstand voor de persoon die traint en een ondersteuning voor de trainingspartner die helpt. Je kunt in alle richtingen bewegen terwijl je trainingspartner de weerstand verhoogt. Heb je geen trainingspartner, dan kun je het elastiek ook bevestigen aan bijvoorbeeld een paal. Deze elastieken gebruik je om je acceleratie en snelheid te verhogen, bijvoorbeeld bij sporten als hardlopen, ijshockey en crossfit. Door dit fitnesselastiek te gebruiken, vergroot je je explosieve kracht, maak je vorderingen op het gebied van sprints en verbeter je je sprongkracht aanzienlijk. We bieden diverse trainingskoorden aan om samen met iemand mee te trainen.

Een weerstandsband kopen bij wehkamp

Wil je trainen met een elastische band om je weerstand te verhogen? Dan ben je bij wehkamp aan het juiste adres. Bekijk de modellen en maak je keuze. Ook hebben we regelmatig elastische banden met een scherpe prijs. Wil jij je band voor weerstandtraining in de sale kopen? Bekijk het aanbod regelmatig om op de hoogte te blijven van de nieuwste deals.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.