Medicijnballen

1 Resultaat
Aanbevolen

1 Resultaat

Meer uitdaging met een medicijnbal

Wil je je sportroutine naar een hoger niveau tillen? Met een medicijnbal daag je je spieren extra uit tijdens een kracht- of cardiotraining. Deze verzwaarde ballen hebben een diameter van 30 tot 40 centimeter en wegen meestal tussen de 1 en 10 kilogram. De afgelopen jaren won dit multifunctionele fitnessattribuut flink aan populariteit in de fitnesswereld. Je kunt er dan ook van alles mee doen: van squats en lunges tot push-ups en wall tosses.

Kies het juiste gewicht

Het leuke aan dit fitnessaccessoire is dat iedereen de bal kan gebruiken. Of je nu een beginnend of ervaren sporter bent. Wil je een medicijnbal kopen? Let er dan op dat je het juiste gewicht kiest. Een bal van 1 tot 3 kilogram is vooral geschikt voor beginners, gevorderden kunnen het beste gaan voor een bal van 8 tot 10 kilogram. De medicijnbal 5kg is dan weer zeer geschikt voor de gemiddelde sportman- of vrouw. Twijfel je over het gewicht? Ga dan altijd voor een iets minder zware bal, dan zit je zeker goed.

Welke bal past bij jou?

Belangrijk om te weten is dat een medicine ball niet hetzelfde is als een slam ball of fitnessbal. De slam ball kan bijvoorbeeld niet stuiteren, terwijl de laatstgenoemde groter, lichter en zachter is. Wil je deze fitnessmiddelen met elkaar vergelijken? Bekijk dan eens ons aanbod aan slam balls of fitnessballs.

Comfortabele grip

De meeste medicijnballen worden gemaakt van kunstleer of rubber. Dat zorgt voor voldoende grip tijdens het sporten. Wel zo prettig! Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit een aantal verschillende kleuren, vaak in combinatie met zwart. Zoek je een vrouwelijke variant? De verzwaarde bal van Women’s Health is met zijn roze en witte kleurencombinatie een échte eyecatcher. Bekijk ons aanbod in medicijnballen en kies het product dat het beste past bij jouw wensen!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.