laptops

Top 10 laptops

Wil je een nieuwe laptop kopen, maar weet je niet welke je moet kiezen? Wij hebben een top 5 laptops voor je samengesteld die het makkelijk maakt een goede laptop te vinden. De laptops verschillen van ...

2 resultatensorteren op
aanbevolen

Top 5 laptops

Vrijwel iedereen gebruikt een laptop in het dagelijkse leven, maar lang niet alle gebruikers weten wat er zich binnenin een laptop bevindt. Daardoor is het vaak lastig om te kiezen tijdens je zoektocht naar de juiste notebook. Een laptop heeft namelijk veel specificaties waar we niet bij stilstaan tijdens het gebruik van ons apparaat, maar deze kenmerken bepalen wel de prestaties van je notebook. Om je op weg te helpen hebben we een Top 5 laptops voor je samengesteld. De modellen in deze Top 5 zijn geselecteerd op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hierbij is rekening gehouden met de gemiddelde laptopgebruiker, die voornamelijk over het internet surft, e-mails verstuurt, met Microsoft Office werkt en films en muziek streamt.

Belangrijke specificaties

We willen allemaal dat onze laptop snel reageert. De tijd dat we het geduld op konden brengen om te wachten bij het openen van een document of programma is al lang vervlogen. Het is daarom handig om te weten welke kenmerken de kracht van een laptop bepalen. In eerste instantie is dat de processor, ook wel Central Processing Unit (CPU) genoemd. Dit is het hart van je computer en stuurt alles aan. Hoe meer een processor kan verwerken per seconde, des te sneller is je laptop. Intel en AMD zijn de belangrijkste merken wat betreft de processoren. Aan het type kun je zien hoe krachtig de CPU is, zo is de Intel Core i3 sneller dan een Intel Celeron processor en een AMD A6 krachtiger dan een AMD E2. Daarnaast is het werkgeheugen, ook wel RAM-geheugen, belangrijk voor de prestaties. Hoe groter het geheugen, des te sneller het systeem. Wil je veel foto’s, video’s en bestanden bewaren op je laptop? Kies dan voor een model met veel opslagruimte op de harde schijf. Daarmee voorkom je dat je notebook al snel traag wordt. Daarbij geldt ook dat SSD sneller bestanden opent en opslaat dan een traditionele HDD. De Top 5 laptops bestaat niet alleen maar uit modellen met de beste prestaties, maar bevat juist notebooks die voldoende kracht hebben voor de gemiddelde gebruiker.

Beeldscherm

Als je veel uren achter je laptop doorbrengt, is het prettig als de beeldkwaliteit goed is. De beeldkwaliteit wordt uitgedrukt in pixels en dat bepaald in welke mate het scherm High Definition (HD) is. Een beeldscherm met 3840 x 2160 pixels is bijvoorbeeld 4K Ultra HD en belooft uitstekende beelden en levendige kleuren. Hoe hoger het aantal pixels, des te mooier de beelden en hoe comfortabeler het scherm voor je ogen is. Wil je meer weten over belangrijke specificaties? Bekijk dan onze laptop koophulp!