Broeken

Coated broeken

Skinny, slim fit of legging. Een glanzende coated broek laat iedereen shinen! Combineer ‘m bij een jurk voor een feestje of gewoon met een blouse voor op kantoor. In het zwart zodat het lijkt op een n ...

117 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Coated broek

De coated broek is in het leven geroepen als alternatief op de leren broek. Omdat de echte leren broek vaak erg duur is, kwam er een goedkoper alternatief. Betekent echter niet dat deze goedkopere variant minder is! Leder is een natuurlijk materiaal, dus gaat naarmate je het vaker draagt wijder zitten. Daarnaast is het erg lastig te onderhouden: heb je er een vlek op, dan is het vaak moeilijk om deze er uit te krijgen.

Imitatieleer of PU

Een voordeel van de broek van imitatieleer is dat deze erg makkelijk te reinigen is: je kunt ‘m gewoon in de wasmachine gooien en als je er een vlekje op hebt, kun je dit gewoon met een doekje met wat water en zeep weghalen. Maar, niet alle coated broeken zijn broeken of leggings van imitatieleer. Veel coated broeken en jeans hebben een ‘wet look’. Dit glimt net iets minder dan imitatieleer. Hierbij krijgt de stof van de broek een laagje polyurethaan (ook wel bekend als PU of PUR) waardoor het een glanzend uiterlijk krijgt. Doordat je een gewone broek of legging draagt met alleen een dunne coating, is de stof dunner dan die van de broek van imitatieleer. De coated broek is er tegenwoordig in veel verschillende kleuren en soorten. De fits varieren van skinny tot loose en van legging tot pantalon; de kleuren zijn er natuurlijk in zwart, maar ook in blauw – zodat hij wat weg heeft van een gewone jeans - , bordeaux rood, legergroen en bruin. Ga je voor een broek met een polyurethaan laagje, dan kun je dit prima combineren met een blouse of colbert. Ga je voor de imitatieleren legging of legging met coating? Dan is het mooi om er een iets langere blouse of trui over te dragen.