Roeitrainers

Je hebt behoefte aan een volledige work-out op regelmatige basis, maar het ontbreekt je aan tijd (en zin) om vaak naar de sportschool te gaan? Je kunt ook fitnessapparatuur in huis halen. Met een roeimachine van merken als Christopeit en Nordictrack kun je een volledige work-out doen. En ze zijn zo compact dat ze makkelijk onder je bed of in je kast passen.

4 resultaten
nieuwste collectie

4 resultaten

Waarom een roeimachine aanschaffen?

Misschien vraag je je jezelf af waarom je een roeiapparaat zou aanschaffen. Er zijn toch zoveel andere fitnessapparaten om mee in beweging te blijven? Het voordeel van een roeitrainer is dat het apparaat goed voor je conditie is en daarnaast ook bijdraagt aan de spieropbouw van je schouders, buik, benen, rug en armen. Vooral mensen die graag af willen vallen, kiezen ervoor om te trainen met een roeitrainer, omdat dit apparaat intensiever en effectiever werkt dan bijvoorbeeld een hometrainer.

Andere voordelen van een roeitrainer

Als je een trainer om mee te roeien in je bezit hebt, hoef je niet naar buiten om te gaan sporten. Bovendien is het apparaat goed voor je hart en bloedsomloop. Een ander voordeel is dat je met een roeitrainer maar weinig risico loopt op blessures. Het is daarbij dan wel belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Wanneer je houding goed is, zullen je gewrichten minder belast worden dan wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen. Bovendien is het apparaat eenvoudig in gebruik; je hoeft alleen maar je rug recht te houden, de hendel te pakken en deze vervolgens naar achter te trekken. Hoewel er zonder meer een zekere techniek en handigheid aan deze oefening verbonden is, krijgt vrijwel iedereen de juiste beweging snel onder de knie.

Roeitrainer kopen

Als je een roeitrainer gaat aanschaffen, wil je natuurlijk wel de beste roeitrainer. Wij hebben roeitrainers van verschillende merken in het assortiment. Zo bieden we onder andere een Virtufit roeitrainer, maar ook een Tunturi roeitrainer. Al onze roeitrainers zijn goed, maar het is wel belangrijk om goed te letten op de maximale lichaamslengte. Let daarnaast ook op het maximaal belastbare gewicht en welk type weerstandssysteem het apparaat heeft. Een ander punt waar je goed op moet letten is de stevigheid van het apparaat; hoe zwaarder het apparaat weegt, hoe steviger het is. Je wil namelijk niet dat de roeitrainer gaat verschuiven tijdens het trainen.

Type weerstandssysteem

Roeitrainers kunnen vier verschillende weerstandssystemen hebben. Zo kan het apparaat waterweerstand, luchtweerstand, magnetische weerstand of hydraulische weerstand hebben. De meest verkochte roeiapparaten hebben een magnetisch weerstandssysteem. Dit soort weerstandssysteem zorgt voor de meest nauwkeurige weerstand.

Shop ook andere fitnessbenodigdheden bij wehkamp

Behalve een machine om mee te roeien, koop je bij ons ook heel veel andere soorten cardioapparatuur, bijvoorbeeld een lopende band, trilplaat of fietstrainer. Wist je trouwens dat je bij wehkamp ook terecht kunt voor alles wat met krachttraining en yoga te maken heeft? Shop het snel, begin morgen nog en voel je fitter dan ooit tevoren.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.