Oordopjes

Wil je muziek luisteren zonder een grote hoofdtelefoon op te hoeven zetten? Wij bieden jou de keuze uit een ruim aanbod oordopjes in allerlei leuke designs en kleuren. Of je nu op zoek bent naar oordopjes met een microfoon zodat je handsfree kunt bellen of naar sport oordopjes die ideaal zijn tijdens het hardlopen, ze zijn er in allerlei varianten. Wil je geen last hebben van omgevingsgeluiden? Bekijk dan de oordopjes met noise cancellation.

153 resultaten
aanbevolen

153 resultaten

Geniet optimaal van muziek met de beste oordopjes

Alles is beter met muziek! Daarom kun je niet zonder goede oordopjes wanneer je vaak op reis bent of gaat sporten. Welke oortjes passen goed bij jou? Wij helpen je graag bij je zoektocht.

Waarom kiezen voor hifi oortjes?

Je ziet de term hifi waarschijnlijk veel voorbijkomen wanneer je op zoek bent naar oortjes, maar waar staat het voor? Het is een verkorting van high fidelity, oftewel een hoge werkelijkheidsweergave. Met hifi oortjes geniet je nog meer van je muziek, omdat er maar weinig vervorming optreedt. De kwaliteit van de muziek zit dus zeer dicht in de buurt van de opname zelf. De techniek die wordt gebruikt voor hifi oordopjes voor muziek is wel vrij prijzig.

On ear of in ear oordopjes

Of je voor in ear of on ear oordopjes voor muziek gaat, zal grotendeels afhangen van wat je zelf prettig vindt zitten. Onder de in ear vind je de noise cancelling oordopjes. Deze zijn handig wanneer je naar muziek wilt luisteren op locaties waar veel omgevingsgeluid is, bijvoorbeeld in de trein. Let wel op: deze oordopjes zijn niet geschikt voor voetgangers in het verkeer. Naast in ear en on ear oordopjes zijn er ook nog half in ear oortjes op de markt. Deze zitten in het oor, maar niet zo diep als de in ear.

Bedrade oordopjes

Oordopjes met draad zijn niet van een accu afhankelijk. Je kunt dus muziek luisteren zolang je wilt (of totdat de accu van je telefoon leeg is). Het nadeel van bedrade oortjes is dat je altijd je telefoon dicht in de buurt moet hebben. Ook kan de draad in de weg zitten wanneer je gaat sporten. Tot slot is de draad kwetsbaar, waardoor het kan zijn dat je oortjes er na geruime tijd intensief gebruik mee ophouden.

Draadloze oordopjes

Bluetooth oortjes hebben geen draad en zijn daardoor een stuk minder kwetsbaar. Je kunt Apple AirPods kopen voor je iPhone of je kunt oortjes die draadloos zijn kopen van andere merken, waaronder Sony en Bose voor Android smartphones. Met deze oortjes hoef je je telefoon niet op zak te hebben en je hebt geen last van een draad die in de weg zit. Hierdoor zijn het geschikte sport oordopjes en uitstekende oordopjes voor hardlopen. Oortjes die draadloos zijn kopen heeft wel een nadeel: als ze uit je oor glijden liggen ze direct op de grond, want er is geen draad waar ze aan blijven hangen.

Semi-draadloze oordopjes

Deze oordopjes zijn niet middels een draad verbonden met je telefoon, maar wel met een draad die achter je nek langs loopt. Hoewel dit een beetje in de weg kan zitten, brengt het veel voordelen met zich mee. Je zit niet vast aan je telefoon, maar de draad zorgt er wel voor dat je je oortjes minder snel kwijtraakt. Ook hebben deze oortjes vaak een grotere accu en meer bedieningsmogelijkheden.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.