Randapparatuur

PC-headsets

Deze PC-headsets zijn ideaal bij het spelen van games of wanneer je veel gebruikmaakt van bijvoorbeeld Skype. Een PC-headset zorgt ervoor dat je goed te verstaan bent, omdat de microfoon zich op een i ...

121 resultatensorteren op
aanbevolen

PC-headsets

Een PC-headset is een koptelefoon met ingebouwde microfoon die speciaal ontworpen is voor gebruik in combinatie met een computer of laptop. Met een PC-headset op kun je je optimaal concentreren op waar je mee bezig bent, omdat het geluid om je heen niet meer hoorbaar is. Op die manier kun je gamen zonder dat iemand je stoort of een gesprek via Skype voeren terwijl de ander perfect te verstaan is. Bovendien verstaat je gesprekpartner jou ook optimaal, doordat PC-headsets beschikken over een ingebouwde microfoon.

Kies de PC-headset die past bij je gebruiksdoel

Bij de aankoop van een PC-headset is handig om eerst te bepalen waar je de headset voor gaat gebruiken. De kenmerken waar je op moet letten hangen namelijk af van het gebruiksdoel van je PC-headset. Als eerst is het handig om te bedenken of je een draadloze of een bedrade headset wil. Als je niet afhankelijk wil zijn van de plek waar je de headset gebruikt, is het aan te raden om voor een draadloze headset te kiezen. Zo kun je gewoon rondlopen terwijl je bijvoorbeeld een Skype-gesprek voert. Waar je daarnaast op kunt letten is de draagwijze van de headset. Je kunt kiezen uit koptelefoons die je over je oor of juist op je oor draagt. Als je een headset draagt terwijl je urenlang games speelt, of audio- en videobestanden edit, dan is een over ear headset de beste keuze. Dit type headset zorgt niet alleen voor optimaal draagcomfort, maar sluit je je oren ook af voor al het omgevingsgeluid, zodat je geen enkel detail mist. Gebruik je de headset alleen voor bijvoorbeeld het voeren van online gesprekken, dan is een on ear headset een prima keuze.