Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

kies categorie
 • Dames
 • Heren
 • Kinderen
 • Baby
 • Wonen & Slapen
 • Tuin & Klussen
 • Huishouden
 • Elektronica
 • Speelgoed & Games
 • Sport & Vrije Tijd
 • Mooi & Gezond
 • Boeken, Films & Muziek
 • Sale
 • Premium
 • Merken
 • Een smartwatch kopen?

  Wil jij helemaal bij de tijd blijven? Dan is de smartwatch in 2017 dé musthave voor om je pols. Maar wat kun je ermee en waar moet je op letten als je een smartwatch wilt kopen? Wij geven je alle informatie die je nodig hebt!

  De smartwatch: waarom eigenlijk?

  De eerste keuze die je maakt, is welk besturingssysteem je wilt. Vaak is dit afhankelijk van de voorkeur die je hebt voor je smartphone. Om een smartwatch te koppelen, heb je bluetooth op je telefoon nodig. Daarnaast moet je smartphne beschikken over Andriod 4.3 of iOS 8.2 of hoger.

  Ons advies: koop een watch die compatible is met het besturingssysteem van je telefoon. Dan weet je zeker dat je probleemloos kunt koppelen en gebruik kunt maken van alle functionaliteiten van de watch.
  • Berichten bekijken, navigeren: je ziet het in één oogopslag op je smartwatch.
  • Ideaal om activiteiten te tracken als je gaat hardlopen of fitnessen.
  • Personaliseren: je kunt zo vaak als je wilt de wijzerplaat wisselen.
  smartwatches
  Smartwatches

  Android Wear

  Beschikbaar op smartwatches van Asus, Huawei, Motorola, Pebble en Samsung. Ziet er op alle merken horloges hetzelfde uit.

  WatchOS

  Het besturingssysteem van de Apple Watch. Dit is alleen te gebruiken met iPhones die draaien op iOS 8.2 of hoger.

  Pebble OS

  Het besturingssysteem voor de Pebble Watch en is te verbinden met zowel iPhones als Android-telefoons.

  Tizen OS

  Tizen OS is ontwikkeld door Samsung en draait op de Samsung Gear 2. Je hebt Android 4.4 nodig, maar het hoeft geen Samsung te zijn.


  Onze top 8 smartwatches

  Wil jij weten wat de beste smartwatch is van dit moment? Wij hebben een top 8 van onze favoriete smartwatches voor je samengesteld.
  Smartwatch-functies

  Wat je precies met zo'n slim horloge kunt, hangt natuurlijk af van het type waar jij voor gaat. We zetten de belangrijkste smartwatch-functies voor je op een rijtje. Check bij jouw favoriet of de functie die jij zoekt, erop zit.


  Berichten

  Whatsapp, e-mail, SMS, Facebook, Twitter, LinkedIn en inkomende gesprekken: ze stromen binnen op je smartwatch. Je kunt je telefoon dus lekker in je broekzak of tas laten zitten. Belangrijk telefoontje of bericht? Antwoord direct via je horloge!

  Bellen

  Heeft het horloge een ingebouwde microfoon en speaker? Dan kun je er mee bellen. Laat je telefoon in je zak, zodat er wel verbinding kan worden gemaakt. Berichten kun je dicteren via spraakbediening. Bij Android Wear zeg je bijvoorbeeld: “Ok, Google”, gevolgd door wat je zoekt.

  GPS

  Sommige smartwatches hebben een ingebouwde gps. Handig: dan kun je je telefoon gewoon lekker thuislaten als je gaat hardlopen. Je horloge houdt de route bij.

  Hartslagmeter (PPG)

  Koop een smartwatch met hartslagmeter als je graag je hartslag wilt meten. De sensor wordt ook wel PPG genoemd. Je vindt ‘m op modellen van Samsung, Asus, Huawei, Apple, en Motorola.


  Stappenteller

  Bijna iedere smartwatch heeft een ingebouwde stappenteller. Er zijn ook speciale apps beschikbaar waarin je jezelf doelen kunt stellen. Hoeveel je wilt bewegen, staan, wandelen, hardlopen, noem maar op. De stappenteller houdt alles bij.

  Camera

  Er wordt nog niet op elke smartwatch een camera ingebouwd. Met de horloges van Asus kun je wel de camera van je telefoon bedienen.

  Contactloos betalen

  Laat je pinpas maar thuis, want met sommige van deze horloges kun je contactloos betalen. De telefoon en smartwatch moeten beschikken over NFC en je moet nog steeds een code invoeren voor het afrekenen. Gewoon, voor de veiligheid.

  Bluetooth

  Alle smartwatches hebben bluetooth. Over het algemeen is dat ook de manier waarop je ze moet koppelen. De berichten worden via bluetooth van je telefoon naar je horloge gestuurd.


  WiFi

  De nieuwe modellen van Motorola, Samsung, Huawei, Asus en Apple hebben behalve bluetooth ook wifi. Als jouw telefoon buiten bluetoothbereik is (10 meter), krijg je zo toch gewoon berichten binnen.

  Navigeren

  Superhandig: via je telefoon Google Maps tonen op je smartwatch. Je krijgt dan een trilsignaal of gesproken aanwijzing als je bijvoorbeeld af moet slaan.

  Muziek

  Skippen naar het volgende nummer doe je gewoon op je horloge. Als het horloge beschikt over intern geheugen, kun je zelfs nummers op de smartwatch zetten. Scheelt weer ruimte op je telefoon!

  Gyroscoop

  De gyroscoop zorgt ervoor dat de watch weet in welke richting hij gehouden wordt. Wanneer jij je arm naar je toedraait om op je horloge te kijken, springt het scherm automatisch aan.


  Meters

  Je horloge geeft je informatie over alles: luchtvochtigheid, snelheid, temperatuur, hoogte. Hoe hard loop of fiets je? Hoe warm is het? Hoeveel hoogteverschil zat er in je route?

  Kompas

  Met een smartwatch verdwaal je nooit meer. Zet je navigatie eens uit en gebruik het ingebouwde kompas om de weg te vinden. Lekker avontuurlijk!

  Opladen

  Je moet de meeste smartwatches iedere dag opladen. Ze beschikken vaak over een AMOLED-scherm. Hierop kun je alles superscherp zien, maar dit is zwaarder voor de batterij. Er zijn handige oplaadstations beschikbaar waar je je horloge aan kunt hangen. De batterij van de Pebble gaat langer mee door het energiezuinige e-inkscherm.

  Horlogebandjes

  Net als bij een gewoon horloge zijn er ook voor smartwatches diverse horlogebandjes verkrijgbaar. Verwisselen is eenvoudig: vaak hoef je het bandje alleen maar los te klikken en de nieuwe erin te schuiven.