De makkelijkste en leukste recepten voor Valentijnsdag
Geschreven door Wehkamp&Co ambassadeur Anne-Marie | Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dé dag om je geliefde te laten weten hoeveel je van haar of hem houdt. Eén ding is zeker: de liefde van de man (én de vrouw!) gaat door de maag. Zogenaamde afrodisiaca worden al sinds de Grieken en Romeinen gebruikt om de lust op te wekken. Bekende lustopwekkende voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld eieren, chocolade en truffels. Wist je dat het woord afrodisiaca is afgeleid van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, vruchtbaarheid en schoonheid?
Of het allemaal echt werkt? Wetenschappelijk bewezen is het in de meeste gevallen niet. Maar iets lekkers koken voor je lief is sowieso een mooi gebaar van liefde. Onderstaande recepten bevatten niet alleen afrodisiaca, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Zelfs als je geen keukenprins(es) bent. En omdat het oog ook wat wil, is vooral aandacht besteed aan de presentatie. Let love rule!
Roze champagne
Een glas champagne (mag ook cava, prosecco of sekt zijn) hoort er natuurlijk bij. Een beetje (let op: een beetje) alcohol brengt je in een losse en ontspannen stemming. Neem je mooiste champagneglas, doop de rand in wat losgeklopt eiwit en vervolgens in de suiker/taartdecoratie. Schenk het glas vol en kleur de champagne met een scheutje aardbeienlimonade. Liever geen alcohol? Rose Lemonade frisdrank doet het ook prima in een champagneglas. Decoreer met eetbare bloemen of roze suikerspin.
Verrassing in de broodtrommel
Verras je geliefde (maar ook je zoon of dochter!) met een heerlijke verrassing in de broodtrommel. Bestrijk een roze (tomaten)wrap royaal met truffelmayo, beleg met plakjes rosbief en rucola en rol op. Steek vast met cocktailprikkers en snijd in tweeën. Doe er nog een paar lieve tomatenhartjes bij (snijd een hoekje van twee cherrytomaatjes en prik de snijhelften zijdelings aan elkaar vast met een cocktailprikker).
Ontbijt op bed
Maak van het ontbijt een liefdevolle verrassing door uit vier witte boterhammen met een koeksteker acht hart te steken. Besmeer met een laagje mascarpone en aardbeienjam en stapel op elkaar. Leg het laatste hartje ondersteboven. Steek er een cocktailprikker door en klaar! Of steek een hart uit een witte boterham en bak in de holte een eitje in een koekenpan.
Liefde voor chocolade
Wie maak je nu niet bij met chocolade? Mij in ieder geval wel! In chocolade zit fenylethylamine, wat zorgt voor een gevoel van verliefdheid.
Maak voor jouw geliefde deze easypeasy chocolademousse. Voor twee (ruime!) porties heb je nodig:
- 200 ml slagroom
- 150 gram chocolade
Bereiding:
- Breek de chocolade zo fijn mogelijk en doe het in een ruime beslagkom. Ik gebruikte witte chocolade met een paar druppels voedingskleurstof. Je kunt ook ruby chocolade gebruiken of je favoriete karamel zeezoutreep.
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje, net tegen de kook aan. Giet over de chocolade en roer door met een garde totdat alle chocolade gesmolten is.
- Zet de kom in de koelkast voor minimaal 4 uur, langer is beter!
- Haal de kom uit de koelkast en klop luchtig met een elektrische mixer.
- Verdeel over je mooiste whisky- of waterglazen en serveer. Decoreer met slagroom en (hartvormige) taartdecoratie.
Hartjes, hartjes overal
Met een koekuitsteker in hartvorm kun je natuurlijk nog veel meer doen! Koekjes maken natuurlijk (duh!) maar ook mini pizza’s. Of wat dacht je van een hartvormig plakje cake met verse aardbeien en slagroom? Het gaat uiteindelijk om het idee dat iemand er aandacht aan heeft besteed om jou te verwennen. Fijne Valentijnsdag!
Meer over Anne-Marie
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gastblogger Anne-Marie.
Meer inspiratie?
Laat je verrassen
Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.