Sandra -feb

Dé ultieme selftips om meer te ontspannen!

Selfcare, ontspanning, even tijd voor jezelf… Doe jij er aan? Of misschien nog beter gezegd: doe jij er genoeg aan? Altijd maar bezig zijn en nooit een momentje écht rust nemen is voor velen een grote valkuil. Tijd om daar verandering in te brengen: op naar meer ontspanning! Ik ga je een aantal tips geven over hoe je - haalbaar - die zelfzorg tijd voor jezelf kunt invullen, zodat je meer ontspannen door het leven gaat. Lees snel verder!

Verminder je schermtijd

Ook ik heb veel gestruggeld met hoe ik nu het beste mijn ontspanning kan pakken. Persoonlijk vind ik dat ik pas écht ontspan, wanneer ik al die schermen even links laat liggen. Het is heel verleidelijk om eindeloos te gaan scrollen op je telefoon, maar toch is dat niet de ontspanning waar je naar zoekt. Herken jij dit ook?

Ademhalingsoefeningen

Iets wat mij heel erg helpt te ontspannen zijn ademhalingsoefeningen. Het leuke is dat het heel laagdrempelig is. Je kunt het namelijk overal doen en je hebt er niet veel voor nodig. Daarnaast is dit, vaak, ook nog eens gratis! Een budget-proof manier van ontspanning dus.

Ademhalingsoefeningen is iets wat je elke dag kunt doen. Begin er ’s ochtends mee voordat je uit bed gaat, midden op de dag of juist voordat je gaat slapen… Wat jij fijn vindt! Er zijn talloze apps en video’s op YouTube waar je allerlei ontspanningsoefeningen en geleide meditaties kunt vinden. Wat chill is, is dat je allerlei onderwerpen kunt kiezen (angst, dingen loslaten, onrust…) en ook nog eens verschillende lengtes. Ideaal! Probeer eens te voelen wat je nodig hebt en speel daar op in.

Ademhalingsoefeningen

Yoga

Wat ik zelf ook heel fijn vind om te doen is yoga. Ook dit is weer iets waar je niet veel voor nodig hebt. Een yogamat is natuurlijk wel een must. Ik heb een fijne yogamat van Adidas die lekker dik is, zo zit je in ieder geval comfortabel. Deze is heel budget-proof ook trouwens! Wat je nog meer nodig hebt? Fijne kleding wat je lekker vindt zitten en wat niet knelt. Zoek nu een yoga video op YouTube en je kunt beginnen. Ontspanning gegarandeerd. En pssst: nee, je hoeft echt niet lenig te zijn. Deze stijve hark (ikke!) kan het ook, haha.

Mindful douchen

Wist je dat zo’n routine-moment als douchen ook een moment kan zijn waarop je extra je ontspanning kunt pakken? Mindful douchen noem je dat! Gebruik al je zintuigen: voel hoe het water op je huid komt en het vervolgens via je lichaam naar beneden in het doucheputje stroomt, ruik de heerlijke douchegel en hoor hoe het water op de tegels valt. Het is super rustgevend om op deze manier te douchen! Normaal gesproken ben ik wel iemand die op zo’n moment gaat bedenken wat ik allemaal nog moet doen, maar op deze manier dwing ik mezelf tot ontspanning. Probeer het eens. :-)

Vervolgens smeer ik me in met mijn favo bodylotion van Weleda. De bloemige rozengeur van deze bodylotion roept zo’n heerlijke lente vibe op. Zelf heb ik thuis heel veel producten van Weleda. Ik hou heel erg van natuurlijke verzorgingsproducten en dit is absoluut één van mijn favoriete merken! In de webshop kun je verschillende producten vinden.

Me-time met als doel je hoofd legen

Na het mindful douchen trek ik mijn favo badjas aan. Deze vrolijke roze badjas van Ten Cate is me toch heerlijk comfortabel en zacht! Wauw. In de webshop kun je veel badjassen vinden voor elk budget. Dus ben je op zoek naar een budget-proof optie? Ook die zijn er. :-) Hierin wil je in ieder geval wel lekker op de bank ploffen met een kop thee. Tip: maak eens verse gemberthee met kurkuma en zwarte peper. Deze combinatie warmt je lekker op en geeft energie! Wat dit moment voor mij nóg meer tot een groot succes maakt, is als mijn thee in een mooie mok zit. Zo zijn de theemokken van HK Living mijn favoriet. Ik kan echt van genieten van mooi servies! Probeer eens bewust van dit moment te genieten.

Zet je gedachten op papier

Een me-time moment is een perfect moment om te gaan schrijven. Schrijven leegt je hoofd, en dat is wat je wilt, toch? Schrijf de dingen op die in je om gaan en sluit af met het opschrijven van 5 dingen waar je blij van werd die dag. Het zonnetje die scheen die je al doet denken aan het voorjaar, een lief compliment, iets leuks wat je hebt geshopt (psssst: je weet waar je moet zijn toch? :-)), mooie bloemen in huis, iets wat je die dag eigenlijk heel lastig vond maar toch hebt gedaan, de ontspanning die je voelde tijdens jouw yoga-sessie… Het stimuleert je om meer naar de kleine dingen in het leven te kijken, te richten op het positieve en meer dankbaar te zijn. Geloof mij: dit elke dag doen kan je echt gelukkiger én bewuster maken.

Nog meer selfcare tips

Als laatste heb ik nog wat activiteiten op een rijtje gezet waar je misschien wel self-care inspiratie uit kunt halen. Iets wat je leuk vindt om te doen is sowieso al ontspannend!

  • Een puzzel maken
  • Ga naar buiten! Een wandelroutine (elke dag bv een half uur) is een aanrader
  • Nieuwe dingen koken of bakken (heb je al een leuk kookboek?)
  • Je huis veranderen met leuke nieuwe woonaccessoires
  • Ga DIY’en! Denk bijvoorbeeld aan een vaas of kandelaar een andere kleur geven
  • Breien of borduren
  • Duik de keuken in en ga voedingsmiddelen ordenen in bewaardozen en kruidenpotjes
  • Iets creatiefs als schilderen, breien, borduren, haken...
  • Een luisterboek, podcast of muziek luisteren

Hopelijk heb je iets aan deze blog! Ik hoop dat ik je met mijn tips op weg heb geholpen naar ontspannen me-time momenten. Elk stapje is er één. Je kan het!

Liefs, Sandra

Meer over Sandra

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gastblogger en Wehkamp & Co ambassadeur Sandra. Meer weten over Sandra?

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Denim Deals
Shop 20% korting

Categorieën

Mijn account
Help